30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

30 yıldır ''yazlıkları'' mağara

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Sarıaydın köyünde hayvancılıkla uğraşan Aslan ailesi, yaz aylarını 30 yıldır ev haline getirdikleri mağarada geçiriyor.

Aksıfat Deresi'nin çıkış noktasına yakın bir mesafede bulunan mağaranın iki odasına eşyalarını yerleştiren, 73 yaşındaki Halil Aslan, mağaranın diğer bölümlerinde ise büyük ve küçükbaş hayvan besliyor.

Havanın soğumaya başlaması nedeniyle köydeki evine dönmeye hazırlanan Arslan, yaşadığı mağaraların yazın serin, kışın ise sıcak olduğunu söyledi.

Bölgede odun ve tezek bol olduğu için yakacak sıkıntısı çekmediklerini anlatan Aslan, ''Mağaraya bugüne kadar hiç soba kurmadık. Zaten kursak da koca kaya bloklarını ısıtmak mümkün değil. Artık yaşımız ilerlediği için kış aylarını köydeki evimizde geçiriyoruz. Ama kışın da bu mağaraları boş bırakmam. Haftada birkaç kez gelir bakarım'' dedi.

Yaklaşık 30 yıldır yazları yaylaya çıktıklarını ve bu süre içinde ev gibi dekore ettikleri mağarada kaldıklarını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

''Ailece burada yaşayıp gidiyoruz. Ömrümüz elverdiği sürece yazları mağarada kalmaylı sürdüreceğiz. Buraların havası çok temiz. Geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Bunun yanı sıra sebze de yetiştiriyoruz. Aralık ayında köye iniyor, Mart ayında da yeniden bu mağara evimize geliyoruz.''

AA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2011 Salı 17:59:21
Güncelleme :18 Ekim 2011 Salı 18:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet akif gürbüz IP: 78.189.234.xxx Tarih : 19.10.2011 10:27:18

 hemşerimlerilerime selamlar torasların mağaralrında uyumanın tadı doyumsuzdur gerçekten