4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

300 fide toprakla buluştu

ÖĞRENCİLER 300 ÇAM FİDESİNİ TOPRAKLA BULUŞTURDU

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu, “Eko Okullar” projesi kapsamında Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesinde 300 çam fidesini toprakla buluşturdu.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu Müdürü Seval Karakuş, okullarında Orman Haftası etkinliklerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “ODTÜ Koleji olarak “Eko Okullar” projesi kapsamında çevreye duyarlılık konusundaki çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bu yıl ki etkinlikler kapsamında bölgedeki kırsal alanları ağaçlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Karakuş, “TEMA, Erdemli Orman Müdürlüğü ve Limonlu Belediyesi ile işbirliği yaparak tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın katılımıyla Çamlıbel Mahallesi, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü yerleşkesi içerisindeki 6 dekarlık alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. 180’i fıstık çamı, 120’si kızılçam olmak üzere toplam 300 fideyi toprakla buluşturduk. Burada bir “ODTÜ Koleji Ormanı” oluşması için ilk adımı atmış bulunduk” diye konuştu.

Karakuş, okullarında çevre ile ilgili etkinliklerin sürdürüleceğini, dikilen fidelerin bakımını da yine öğrencilerin üstleneceğini kaydetti.

ODTÜ Koleji idarecilerini ve öğrencilerini kutlayan TEMA Erdemli Temsilcisi Haluk Gülle ise çocukların küçük yaşta çevre bilinci ile yetişmesinin önemine değinerek, “Bireyin daha küçük yaşlarda çevre bilinci ile yetişmesi çevrenin korunması adına en büyük yatırımdır” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER 300 ÇAM FİDESİNİ TOPRAKLA BULUŞTURDU
ÖĞRENCİLER 300 ÇAM FİDESİNİ TOPRAKLA BULUŞTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 10:16:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 10:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?