4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

300 keklik doğaya bırakıldı

300 KEKLİK DOĞAYA BIRAKILDI

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından insan sağlığı açısından büyük tehlike arz eden kenelere karşı 300 adet keklik doğaya bırakıldı.

2010 yılı iş programı çerçevesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Gaziantep Keklik Üretme İstasyonu'ndan getirilen 300 adet keklik, Tarsus Doğa Sporları ve Amatör Balıkçılık Spor Kulübü'nün de katkılarıyla Çavuşlu Göleti mevkiinde törenle doğaya bırakıldı.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Zübeyir Güvel, burada yaptığı konuşmada, "Çavuşlu Göleti Keklik Yerleştirme Sahası 601.00 ha. olup her yıl alınan İl Merkez Av Komisyonu Kararı ile 2010-2011 av sezonunda ava kapatılmış olup 300 adet keklik yerleştirilerek yıl boyu avlanma yasaklanmıştır. İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz ile kamu kurum ve kuruluşları iş birliği ve doğayı seven gönüllü kuruluşların destekleriyle program dahilinde doğaya keklik bırakma çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise doğal dengenin korunması için bireysel ve kurumsal anlamda herkese büyük görevler düştüğüne dikkati çekti. Gödekmerdan, "Tarım alanları oluşturmak için yakılan veya kesilen ağaçlar, gerek maddi kazanç elde etme adına ve gerekse de hobi amaçlı yapılan bilinçsiz avlanmalar, insan hayatını doğrudan etkileyen doğanın dengesini ciddi anlamda tehdit etmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tarsus Halk eğitim Merkezi tarafından açılan avcılık kursunu başarı ile tamamlayan 40 kursiyere belgeleri verildi. Ardından 300 keklik doğaya bırakıldı.

Törene Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Yusuf Gülcan Ültanır, Mersin İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Zübeyir Güvel, Tarsus Orman İşletme Müdür Yardımcısı Murat Yürük, İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Üsteğmen Şükrü Oymak, ilgili kurum temsilcileri ve köylüler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 20:19:04
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 09:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?