4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

300 yıllık konağını bağışladı

300 YILLIK KONAĞINI BELEDİYEYE BAĞIŞLADI

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşanan 72 yaşındaki Şerife Al adlı hayırsever, 300 yıl önce yapıldığı tahmin edilen tarihi konağın restore edilip topluma kazandırılması amacıyla Silifke Belediyesine bağışladı.

Pazarkaşı mahallesi, Taşhan sokak üzerinde bulunan ve bir birinden farklı ahşap işlemeleriyle ön plana çıkan iki katlı konak Tapu Sicil Müdürlüğü makamında düzenlenen tapu devir-teslim töreniyle Silifke Belediyesine bağışlandı.

Geçmişte aile büyükleri ile birlikte yaşadığı tarihi konağın yıkılıp yok olmasına müsaade etmeyeceğini ifade eden Şerife Al, "Ben bu evde doğdum büyüdüm. Aile büyüklerimle birlikte yaşadığım bu tarihi evimizi belediyemize bağışladım. Binanın tekrar restore edilerek topluma kazandırılması ile ilgili proje beni mutlu etmiştir. Böylesine güzel ve anlamlı bir projeyi hayata geçirecek olan Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Halkımızın hizmetine sunulacak olan bu tarihi konağın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek konağın tapusunu Başkan Öngel'e verdi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yaptığı açıklamada, "Silifkeli hayırsever vatandaşımız Şerife Al hanıma bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerine ait Pazarkaşı mahallesi Taşhan sokak üzerinde bulunan tarihi konağın belediyemize bağışlamıştır. Tespitlerimize göre en az 300 yıllık bir geçmişe sahip olan bu binayı biz de belediye olarak hazırlayacağımız bir restore projesi ile tekrar halkımızın hizmetine sunacağız. Daha sonra bu konağı halkımızın hizmetine açarak buraya 'Süleyman-Hacıkız Gürsoy Konağı' ismini vereceğiz. Belediye olarak ilçemizde bulunan tarihi evlerin restore edilerek hizmete açılmasından yanayız. Bu konaklar ilçemizin tarihi ve kültürünü yansıtmaktadır. Bu nedenle yıkılıp yok olmasını istemiyoruz. Silifke genelinde yıkılmaya yüz tutmuş birçok tarihi ev bulunmaktadır. Mülk sahipleri bu evleri kendileri yaptıramıyorlarsa belediyemize bağışlamalarını öneriyoruz. Zaten kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutmuş evlerimizi böylece bakım onarımını yapmış ve topluma kazandırmış oluruz" dedi.

300 YILLIK KONAĞINI BELEDİYEYE BAĞIŞLADI
300 YILLIK KONAĞINI BELEDİYEYE BAĞIŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 10:03:03
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 12:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?