4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

31 okula 'beyaz bayrak'

MERSİN'DE 31 OKULA 'BEYAZ BAYRAK'

Toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen; 'Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi' devam ediyor.

Proje kapsamında Mersin'de faaliyet gösteren toplam 31 okula 'Beyaz Bayrak' verildiği açıklandı.

2009 yılında 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan 31 okulun 9'unun ise merkez ilçe Yenişehir'de faaliyet gösteren okullar olduğu bildirildi. Söz konusu okullara Özel Toros İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle geçerliliği 2 yıl olan bayrakları teslim edildi. Törene; Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarı, Yenişehir Sağlık Grup Başkanı Ahmet Edip Raflı ile okul müdürleri katıldı.

Burada konuşan Eyüp Sabri Kartal, Mersin'de 'Beyaz Bayrak' alan okulların önemli bir bölümünün Yenişehir'de olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, bugün gelinen noktada ilçede eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren okulların tamamının 'Beyaz Bayrak' alabilecek düzeyde olduğunu ileri sürdü. Kartal, 'Beyaz Bayrak' alabilmek için ilçedeki birçok okulun başvruda bulunmadığını ifade ederek, "Yenişehir'deki okullarımızın hepsi temizlik noktasında bu ödülü hak ediyor. Ancak başvuru konusunda okul müdürlerimiz ihmalkar davranıyor. Önümüzdeki dönemde okul yöneticilerimizden bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini istiyorum. Bütün okullarımızın beyaz bayrak almalarını bekliyorum" dedi.

Özel Toros İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Sevin ise, eğitim ortamının öğrencinin öğrenmesi ve yeteneklerini geliştirmesinde oldukça önemli bir etken olduğuna dikkat çekerek, bu noktada da kurum olarak bakanlıklarca belirtilen kriterleri yerine getirdiklerini anlattı. Erdoğan Sevin, okullarının; 'Beyaz Bayrak' ile ödüllendirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini de sözlerine ekledi. Eğitimcilerin, ağır sorumluluk taşıyan, toplumun en seçkin ve en saygın insanları olduğunu kaydeden Özel Toros Okulları Genel Müdürü Ali Özveren de, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geleceğimizi belirleyen biricik faktör çocuklarımız olduğuna göre onların sağlıklı ortamlarda, çağdaş bir anlayışla geliştirilmeleri hepimizin sorumluluğu altındadır. Ben sadece temizlikle yetinmemek gerektiği düşüncesindeyim."

Konuşmaların ardından 'Beyaz Beyrak' almaya hak kazanan okullara bayrak ve sertifikaları takdim edildi. Buna göre 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan okullar ise şöyle; Özel Toros İlköğretim Okulu, Özel İçel İlköğretim Okulu, Özel Güney Gelişim İlköğretim Okulu, Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu, 24 Kasım İlköğretim Okulu, Aliye Pozcu İlköğretim Okulu, Necdet Ülger İlköğretim Okulu, Türk Telekom İlköğretim Okulu ve Yenişehir İlköğretim Okulu."

MERSİN'DE 31 OKULA 'BEYAZ BAYRAK'
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 14:56:00
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 15:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?