30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

35 çifte resmi nikah

Resmi nikahı olmadan yaşayan 35 çift, Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen törenle resmi nikaha kavuştu.

Aileler, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün kıydığı nikah törenine çocuklarıyla gelirken, sevinçleri görülmeye değer minik çocuklar, anne-babalarının nikahlarını dans ederek kutladı. Minik Gülbahar’ın ısrarla Nikah Cüzdanı’nı istemesi, minik Enise’nin ise ısrarla arkadaşını öpmeye çalışması, nikaha gelenleri gülmekten kırdı geçirdi.

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçede yaşayan ve resmi nikahı olmayan 35 çift için ‘toplu nikah töreni’ düzenledi. Törene Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, belediye başkan yardımcıları ve çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan nikahları kıyılacak aileler katıldı. Belediyenin Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen törene çocukları ve yakınlarıyla birlikte gelen ailelerin mutlulukları yüzlerinden okunurken, özellikle çocukların neşesi salonda bulunanlara keyifli anlar yaşattı.

Nikah töreni öncesinde bir konuşma yapan Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, uluslararası alanda büyük ve güçlü devletlerin ayakta kalabildiğini belirterek, güçlü devlet olmanın temel kuralının güçlü bir millet olmak, güçlü bir milletin temel yapı taşının da aile olduğunu söyledi. Arslan, “Biz, millet olarak çok güçlü bir milletiz ve güçlü bir devlete sahibiz. Eğer aile güçlüyse ve sağlam kurulduysa, ancak bu ailelerin bir araya getirdiği topluluklar, o toplulukların bir araya getirdiği milletler güçlü olabilir” dedi.

Anne baba sevgisi alamayan veya ailesi bir şekilde dağılan çocukların zararlı alışkanlıklara yakalanma ihtimallerinin arttığına işaret eden Kaymakam Arslan, “Eğer aile yapısı güçlüyse, anne ve baba birbirlerini severek sağlam bir birliktelik kurdularsa ve ömürlerini beraber geçirme niyetiyle bir araya geldilerse, çocuk sahibi oldularsa bu tür sıkıntıya düşen gençlerimizin sayısı çok az olacaktır. Bugün yapılacak tören bu açıdan da çok anlamlı. Ailenin temeli sağlam bir birliktelik ve resmi nikah. Herhangi bir sebeple bunu yapamayanlar hatalarını fark edip ilk fırsatta bunu gerçekleştiriyorlar, 35 aileye tebrik ediyorum. Allah bir yastıkta kocatsın, sağlık, mutluluk diliyorum. En küçük temel yapı taşı olan ailenin çok ciddi bir şekilde üzerine titrememiz, sağlam tutmamız lazım; o sağlam olursa da hiçbir şeyden korkmamak, geleceğe güvenle bakmak lazım” diye konuştu.
Belediyenin sosyal etkinlikleri bugüne kadar başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Türk de daha önceki dönemlerde yüzlerce toplu nikah kıydıklarını anımsatarak, “Bugünkü toplu nikahta sevinçliyim. Çünkü bir-iki ay süresince tüm mahallelere, tüm muhtarlara çağrı yapmamıza rağmen nikahsız yaşan çiftlerin sayısının azaldığını gördük. Demek ki, hem Mersinimiz hem ülkemiz bu konuda geride bıraktığımız 10 yılda büyük bir mesafe kaydetti. Bu beni çok mutlu ediyor. Nikahlarını kıyacağımız tüm ailelere mutluluk, sağlık diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından nikah törenine geçildi. İlk üç çiftin nikahını Başkan Fazıl Türk kıyarken, nikahı kıyılan ilk çift Hasan Yükkaldıran-Şerife Altınok çifti oldu. İkisi de 60 yaşında olan Yükkaldıran çifti, eşleri öldükten sonra bir araya geldiklerini ve 3 yıldır mutlu bir beraberlikleri olduğunu söylediler. İlk çiftin nikah şahitliklerini Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan ile Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Gıyasettin Ay yaptı. Türkan Çokgezer-Murat Çokgezer çiftinin nikahlarının ardından nikah masasına 2,5 yaşındaki kızları Gülbahar ile 21 yaşındaki Gülsen Ayar ve 31 yaşındaki Orhan Aslan çifti oturdu. Minik Gülbahar, Başkan Türk’ten ısrarla 3 yıldır birlikte yaşayan Aslan çiftinin Nikah Cüzdanı’nı isteyince, Türk de Gülbahar’ı kırmayarak cüzdanı ona verdi.

Öte yandan, nikah töreni öncesinde çalan müziğin ritmine kendilerini kaptıran çocuklar gönüllerince dans ettiler. Özellikle Gülbahar ile Sevgi-Mehmet Çamlı çiftinin aynı yaştaki kızları Enise’nin dans şovları ve Enise’nin ısrarla Gülbahar’ı öpmeye çalışması, salonda bulunanları gülmekten kırdı geçirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 14:23:53
Güncelleme :1 Aralık 2011 Perşembe 14:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?