5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

35 kursiyerin sertifika heyecanı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bugün gelinen noktada 'ne iş olursa yaparım' döneminin artık geride kaldığını ve belirli alanlarda uzmanlaşmaya gidilmesi gerektiğini söyledi.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü ile Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) tarafından ortaklaşa organize edilen, 'Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Kursu' ile 'İstihdam Garantili Satış Elemanlığı Kursu' tamamlandı. Söz konusu kurslara katılan toplam 35 kursiyere de Meslek Eğitim Merkezi'nde (METEM) düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi.

Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, hangi alanda çalışma yapılırsa yapılsın, o konuyla ilgili gerekli eğitim alınmadan ortaya konulan çalışmalarda verim alınıp, başarıya ulaşılmasının da çok zor olduğunu savundu. Aksoy, işsizlere belirli alanlarda eğitimler verilerek nitelikli hale getirilip, iş bulabilmelerinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, bugün gelinen noktadaysa; 'Ne iş olursa yaparım' döneminin artık geride kaldığını ve belirli konularda uzmanlaşmanın da şart olduğunu savundu.

Halk Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenen; 'Meslek Edindirme Kursları'nın oldukça önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizen Aksoy, bu merkezlerde düzenlenen mesleki kurslara katılarak sertifika alan çok sayıda insanın, nitelikli bir yapıya kavuşturulup, iş bulabilmeleri konusunu da önemsediklerini anlattı.

Hüseyin Aksoy, öncelikli hedeflerinin turizmin geliştirilmesi olduğunu, bu kapsamda da sektörde çalışacak nitelikli ara elemanlar yetiştirmek istedikleri bilgisini vererek, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 'Mali Destek Programları' kapsamında sektörle ilgili olarak proje sunduklarını ve bu alanda gerekli eğitimlerin de önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

METEM bünyesinde bugüne kadar açılan 132 kursa toplam 2 bin 500 kişinin katılarak meslek sahibi olduğuna dikkat çeken, MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer de, açılan kursların da önemli bir bölümünün iş garantili olduğunu hatırlattı. Dinçer, özellikle tekstil sektöründeki firmalarla ortak hareket ettiklerini, kendilerine iletilen talep ve ihtiyaç doğrultusunda sektöre nitelikli ara eleman kazandırdıklarını belirtti. Bugüne kadar METEM bünyesinde çeşitli alanlarda açılan kurslara dikkat çeken Dinçer, bu kursların önümüzde günlerde de sürdürüleceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve Talat Dinçer tarafından, 'Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Kursu' ile 'İstihdam Garantili Satış Elemanlığı Kursu'na katılanlara sertifikaları takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?