3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

35 yıllık muhtardan onurlu istifa

Erdemli ilçesinde yanlış beyan vermekten korkan 35 yıllık muhtar,
istifa etti.

Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 35 yıldır muhtarlık yapan Mehmet Doğan istifa etti. İstifa gerekçesini açıklayan Doğan, "Vatandaş yeşil kart vizesi yaptırmak için kurumları geziyor. Üzerine kayıtlı herhangi bir mal çıkmıyor. Buraya kadar her şey normal. Daha sonra bana geliyor ancak, mahallemde yaşayan insanı ben çok iyi bilirim. İmkanlarının yeşil karta uygun olup olmadığını da bilirim. Adamın evinde 3 bilemedin 4 kişi çalışıyor. Üzerine olmadığı halde 2 dairesi var.

Bu hususta beyanı imza etsem devlete karşı sorumluyum, etmesen vatandaşa karşı sorumluyum. Araya birde siyasetçi girmez mi, durum daha da tuhaflaşıyor" şeklinde konuştu.

Tarım sigortası vizelerinde de aynı sorunlarla karşılaşıldığını belirten Doğan, "Bize gelen şahsa soruyorum sen ne göstererek kayıt yaptırmıştın? 'İnek besliyorum' cevabını alıyoruz. Peki inekler nerede diye sorunca, öğreniyoruz ki ne inek var ne keçi. Açıkçası bu yalnızca benim sorunum değil. Bu bütün muhtarlarımızın sorunudur. İki arada bir derede kalmak, devlet ile millet arasında yalan köprüsü olmak istemem. İşte bunun içinde bu kutsal görevimden istifa ettim. Bir daha ki seçimlerde de aday olmayacağım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?