4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

350 Kanadalı daha Mersin'e geldi

İsrail'in Lübnan'a saldırısı devam ederken, savaştan kaçanların Mersin'e gelişleri de sürüyor. Bugün akşam saatlerinde bir grup Kanadalı daha 2 ayrı gemiyle Beyrut'tan Mersin'e getirildi. 

Fergün Calypso ve Taşucu adlı feribotlarla Mersin Limanı'na gelen yaklaşık 350 kişilik Kanadalı grubu, Kanada'nın Ankara Büyükelçiliği görevlileriyle Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Şeker karşıladı. Kızılay görevlileri feribottan inenleri bugün de karanfillerle karşılarken, kafiledeki çocukların çokluğu dikkat çekti. Feribottan inen çocukların yüzlerindeki tebessüm de gözlerden kaçmadı.
İsrail'in saldırısında Lübnan'da insanların öldüğünü söyleyen Kanadalılar, savaş ortamından kurtuldukları için mutlu olduklarını belirtti. Kanadalılar, kapılarını açtığını için Türkiye'ye, kendilerini ve ailelerini savaş ortamından kurtardığı için de Kanada Hükümeti'ne teşekkür etti. 

Öte yandan, uzun yolculuğun ardından yorgun olduklarını ifade eden Kanadalılar'ın bir kısmı, yolculuğun çok zor geçtiğini dile getirerek, Kanada Hükümeti'ne tepki gösterdi. Kanada vatandaşı Sam Dia ise elindeki Kanada pasaportunu havaya kaldırarak, "Kanada hükümetine teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı hepimiz orada ölecektik" dedi. 

Dia, İsrail'in çocukları, bebekleri, yaşlıları, erkek kadın ayırmadan herkesi öldürdüğünü belirterek, "Tüm sokaklar bomba yağmuruna tutuldu. Bir çok kişi zarar gördü. Herkes evinden, işinden, ailesinden ülkesinden oldu" diye konuştu. 

Arap kökenli Kanadalı Mariam Izeu ise, bu savaşın bütün amacının para ve petrol olduğunu belirterek, "Neden böyle şeyler yapıyorlar anlamıyorum. Yaşlı kadınların, yaşlı insanların bunda ne günahı var. Sıra Ürdün'e, Suriye'ye ve İran'a gelecek fakat bunun hiç kimse farkında değil. Tüm Arap ülkelerinin petrollerini ele geçirmek istiyorlar" şeklinde konuştu. 

Limanda pasaport işlemleri tamamlanan kafile daha sonra otobüslerle Adana'ya götürüldü.
iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 00:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?