3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

350 öğrenci daha Ankara'ya gitti

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Mersin'den 350 öğrenci daha birlik ve beraberliği güçlendirerek gönül köprüleri kurmak için Ankara'ya gitti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve GSM iletişim şirketi Turkcell tarafından ortaklaşa düzenlenen "Gönül Köprüsü Projesi" dolayısıyla, Mersin'den 350 öğrenci daha 1 hafta kalacakları, farklı kültürleri görecekleri ve misafir olacakları Ankara'ya yolcu edildi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdür Hasan Gül, 5 Temmuz'da sona erecek olan proje ile öğrenciler arasında birçok dostluğun kurulduğunu kaydetti. Proje kapsamında birçok öğrenciyi kaynaştırarak kardeşlik bağlarını pekiştirdiklerini belerten Gül, Mersin'den 350 öğrenci ve 14 öğretmenin Ankara'ya gittiğini kaydetti.

Öğrencilere seslenen Gül, "Gittiğiniz ilde sosyal ve kültürel faaliyetlere katılın. Kendinize güvenerek sanatsal aktivitelere ortak olun. Ankara'da farklı kültürel zenginliklerle karşılaşmanın mutluluğunu yaşayacaksınız" dedi.

Türkiye'nin tek bir ülke ve yaşanan farklı kültürlerin birer zenginlik olduğunu ifade eden Gül, "Bu projenin amacı, dostlukları geliştirmek, ön yargıları kırmak, zihinlerde sevgileri oluşturmaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 14:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?