2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

4. dönem gençlik kampı başladı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt Beldesi'ndeki 23 Nisan Spor İzcilik ve Eğitim Tesislerinde 4. dönem gençlik kampı başladı. Kampa, Türkiye'nin değişik illerinden 265 öğrenci ve dalında uzman eğitim şefi, şef yardımcısı ve liderlerin katıldığı bildirildi.

Eğitim Şefleri Hüseyin Cöddü ve Hüseyin Kibar, gençleri geleceğin güvencesi olarak gördüklerini dile getirdiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerle eğitilmiş, sağlıklı, katılımcı ve kentlilik bilincine sahip bir gençlik oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Cöddü ve Kibar, "Gençlik kamplarında ne istediğini bilen, düşüncelerini özgürce ortaya koyabilen gençler, kampta da bireysel yaşam becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Yaz aylarında öğrencileri eğlendirirken eğiten Gençlik Kampı'nın birbirinden özel aktivitelerle gençleri geleceğe hazırlamaktadır. Gençlerimiz kampta, arkadaşlarıyla yaşamı paylaşmayı, zorlukları kardeşçe aşmayı öğreniyorlar. Amaç, gençlerin dostça bir ortamda, kendileri olabilmeyi öğrenmelerini sağlamaktır. Bunun yanında gençlerimize kamp süresince kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları yönünde eğitici CD'le izletip slayt şeklinde anlatıyoruz. Gençlerimizle gurur duyuyoruz." diye konuştular.

Gençlere kamp süresince Eğitim şefleri Hüseyin Cöddü, Hüseyin Kibar, şef yardımcıları Tayyar Gider, Sevinç Yaşar, Ali Osman Güngör, İsmail Akdoğan, Liderler Atilla Tekin, Necmettin Çınarbay, Nagihan Şahin, Alev Gezer, Nuray Ünsal, Volkan Turan, İsmail Gençoğlan, Bora Derdiyok ve Grup başkanı Merve Cöddü eşlik ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 12:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?