4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

4. Türk Müziği Festivali başladı

MERSİN 4. TÜRK MÜZİĞİ FESTİVALİ BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü organize edilen 'Türk Müziği Festivali', düzenlenen açılış konseriyle başladı. Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer'in, Sadettin Kaynak'ın bestelerinden oluşan konserine yoğun ilgi gösterildi.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu, belediye olarak kültür ve sanata büyük önem verdiklerini ifade ederek, kent halkının kültürel ve sanatsal etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini hatırlattı. Sığıkcıkoğlu, bu alanda yapılacak olan yatırımların, kentin geleceğine yapılan bir yatırım olarak gördüklerini belirterek, Mersin'i, kültürlerin buluştuğu bir dünya kenti yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın, 10 yıl boyunca Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında yüzlerce öğrenciyi mezun ederek, onları meslek sahibi yaptığını anlatan Sığırcıkoğlu, 2009 yılı sonu itibarı ile 72 öğrenci mezun eden konservatuvarın, bu sezonda 120 öğrenciye eğitim vermeye devam ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından festival kapsamında hazırlanan programa geçildi. Sanatçılar Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer, şef Şeyda Güner yönetimindeki Büyükşehir Belediye Konservatuarı korosu ve saz ekibi eşliğinde ünlü bestekar Sadettin Kaynak'a ait eserler seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konser süresince Mersinli müzikseverlerle birlikte şarkılar söyleyen Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer'e, etkinliğin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu tarafından katkı ve destekleri nedeniyle birer teşekkür plaketi takdim edildi.

MERSİN 4. TÜRK MÜZİĞİ FESTİVALİ BAŞLADI
MERSİN 4. TÜRK MÜZİĞİ FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 12:53:05
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 12:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?