8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

4 akaryakıt istasyonu mühürlendi

Mersin'de yapilan denetimlerde 4 akaryakit istasyonu, kriterlere uymadigi gerekcesiyle muhurlendi.


Sanayi ve Ticaret Il Mudurlugu koordinatorlugunde Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Mudurlugu ve Sahil Guvenlik Komutanligi ekiplerinin katilimiyla olusturulan denetim ekipleri, akaryakit dagitim sirketlerine ait akaryakit depolama tesislerinde ve akaryakit istasyonlarinda "Ulusal Marker Seviye Tespit Kontrolu" yapti.

Yapilan denetimlerde akaryakit depolama tesislerinin tamaminin olcum neticesinin olumlu ciktigi belirtilirken, 289 akaryakit istasyonunun 6'sinin test sonuclari kriterlere uymadigindan numune alinarak tanklarin muhurlendigi ve ticari faaliyetlerinin durduruldugu kaydedildi. Alinan numuneler, analizi yaptirilmak uzere TUBITAK-MAM laboratuvarina gonderilirken, tahlil sonucunda kriterlere uydugu belirlenen 2 istasyonun muhurleri cozulerek ticari faaliyetine musaade edildigi aciklandi.

Diger muhurleme islemi yapilan 4 istasyonla ilgili alinan numunelerin analiz sonuclari beklenirken, standartlara uygun, temiz ve kaliteli akaryakit kullanimini temin etmek ve sektordeki kayit disi faaliyeti onlemek icin bu denetimlerin duzenli olarak yapilacagi vurgulandi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 17:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?