4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'4.Bisiklet yarışları' sona erdi

'4. MERSİN BİSİKLET YARIŞLARI' SONA ERDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Mersin Fahri Tanıtım Kurulu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen; 'Mersin Bisiklet Yarışları'nın 4. ayağı da tamamlandı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Park içerisindeki yürüyüş parkurunda gerçekleştirilen yarışlaraysa yoğun ilgi gösterildi. 'Yıldızlar, gençler, bayanlar, büyükler, masterler ve lisanslılar olmak üzere toplam 6 ayrı kategoride düzenlenen yarışlarla birlikte bisiklet sporuna olan ilgiyi arttırmanın yanında, çocuklara küçük yaşta bisiklet tutkusunun aşılanmasının amaçlandığı bildirildi.

Kurul Başkanı Mualla Aşut, etkinlikle ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında; düzenlemiş oldukları eğitim, kültür ve sportif etkinliklerle birlikte TSKGV'yi halka tanıtmaya çalıştıklarını anlattı. Aşut, ulusal savunma sanayisi olmayan ülkelerin, her ne kadar zengin olurlarsa olsun bağımsızlıklarını koruyamayacaklarının altını çizerek, başta Aselsan, TAİ, Havelsan, İşbir, Aspilsan ve Roketsan gibi uluslararası bir marka hale gelen kurumlarla da Türkiye'nin dosta güven, düşmana da korku verdiğini vurguladı. Aşut, "Güçlü bir demokrasiye ve bağımsız bir ülkeye sahip olmak için güçlü bir orduya; güçlü bir ordu için de savunma sanayimizdeki ulusal payın fazla olması gerekir. Vizyonumuz; ülke savunma sanayinin geliştirilmesinde, yönlendirilmesinde ve yerli katkı payının artırılmasında etkin bir rol almanın yanında uluslararası pazarlarda söz sahibi olmak ve Avrupalı hem türleriyle rekabet edebilme gücüne ulaşmış şirketlerden oluşan bir şirketler grubu olabilmektir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, savaş gücünün arttırılmasına katkıda bulunmayı temel amaç edindiklerini kaydeden Mualla Aşut, şunları kaydetti:

"Milli-kritik teknolojilere dayalı ürünlerin veya sistemlerin üretimini esas alan savunma sanayi şirketleri kurmak ve geliştirmek suretiyle Türk savunma sanayisinin gelişmesine öncülük etmek ve Türk ulusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında kurulu olan gönül köprüsünü vakıf hizmetleri yoluyla idame ve güçlendirmektir."

'4. MERSİN BİSİKLET YARIŞLARI' SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 15:55:02
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 18:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?