3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

4 kardeş açlıktan ölecekti!

Mersin'de, babaları işlediği bir suçtan dolayı cezaevine giren, anneleri de çalışmak için bir başka şehre gidince 4 kardeş sefalet içinde ortada kaldı.

Mersin'deki aile dramı, kardeşlerden birinin okulda açlıktan fenalık geçirmesiyle ortaya çıktı.

Halkkent Mahallesi'nde bir apartman dairesinde yaşayan 4 kardeşin dramı, baba A.Ö.'nün 3 yıl önce Eskişehir'de bir kasa hırsızlığı olayının ardından cezaevine girmesiyle başladı.

Kocası cezaevine girdikten sonra çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan İsminur Özen, 4 çocuğunu da alarak akrabalarının bulunduğu Mersin'e geldi.

Mersin'de içerisinde sadece bir yer yatağı bulunan eve yerleşen 4 çocuk annesi kadın, burada iş bulamayınca 3 hafta önce pazarlama işi yapmak üzere çocuklarını Mersin'de bırakarak Gaziantep'e gitti.

Annelerinin de evden ayrılmasıyla ortada kalan Sevim (14), Ali (12) Ayşe (9) ve Furkan (3) adlı kardeşler, sadece tek bir yer yatağının olduğu evde zor şartlar altında yaşamaya başladı.

Anneleri haftalar geçmesine rağmen eve dönmeyen çocuklar, komşularının getirdiği yiyeceklerle hayatta kalmaya çalışırken, bazı günler aç susuz uyumak zorunda kaldı.

4 kardeşin dramı, önceki gün kardeşlerden birinin okulda fenalaşmasıyla ortaya çıktı. Kız kardeşi Ayşe ile birlikte Halkkent İlköğretim Okulu'nda okuyan Ali, derste karnı ağrımaya başlayınca öğretmenleri hemen yakındaki sağlık ocağına götürdü. Burada yapılan kontrollerde çocuğun, açlıktan fenalık geçirdiği anlaşıldı.

Halkkent Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel, olayı öğrendikten sonra geldiği evde, çocukları sefalet içinde bitkin vaziyette buldu. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanlarıyla birlikte çocuklarla görüşen Yüksel, olayın çocuklardan birinin okulda rahatsızlanması üzerine ortaya çıktığını söyledi.

Muhtarın haber vermesiyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olaya el koydu. Uzmanları ile geldiği evde inceleme yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, çocuklara devletin sahip çıkacağını söyledi. Çocukların dayısı olduğunu ileri süren bir kişi, önce bu duruma karşı geldiyse de sonunda ikna oldu. Çocuklar daha sonra anneleriyle telefonla görüştürüldü. Çocukların çocuk yuvasına yerleştirileceğini söyleyen Gülşen, yapılan incelemenin ardından anneye verilip verilmeyeceğine karar verileceğini kaydetti. Evin yaşanmaz hale geldiğini, her tarafın çöp yığını olduğunu belirten Gülşen, "Çocuklar aç ve sefil durumda.

Bu çocukları bu halde orada bırakamazdık. Şimdilik çocuk yuvamızda misafir ediyoruz. Banyo yaptırılacak, karınları doyurulacak, giydirilecekler. Annesi gelince annenin bu çocuklara bakabileceği tespit edilirse annesine verilecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?