5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

4 katlı evi var ama dileniyor!

4 KATLI EVİ VAR AMA DİLENCİLİK YAPIYOR

Mersin'de zabıtanın dilencilere yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyon, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

Adana'dan trenle yola çıkıp kente gelen ve engelli numarası yaparak duygu sömürüsüyle dilencilik yaptıkları ileri sürülen şahıslar gözaltına alındı. Zanlılardan birinin üzerine 4 katlı bir evin kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Mersin ilçe Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Adana'nın Kozan ilçesinden Mersin'e gelerek, Tozkoparan Semt Pazarı'nda dilencilik yaptığı ileri sürülen 2'si kadın toplam 3 kişi gözaltına alındı. Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen evli ve 5 çocuk babası Z.A. (37) ile kaynanası Z.A. (54) ve yanında kimlik kartı olmadığı için ismi öğrenilemeyen yaşlı bir kadın üzerinde yapılan üst aramalarında çıkan 84 TL'ye el konulduğu bildirildi.

Zabıta Müdürü Ergün Kayhan tarafından sorguya alınan şahısların açıklamaları dikkat çekti. Z.A., "Köyümüzün mesleği dilencilik. Köyde yaşayan ailelerin büyük bir çoğunluğu geçimini dilencilik yaparak sağlıyor. Biz, Adana'dan her gün Mersin'e gelerek, burada belirli bölgelerde dilencilik yapıyoruz. İnsanlar bizi engelli sanıyorlar ve acıyorlar. Onlardan aldığımız parayla da karnımızı doyurmaya çalışıyoruz" dedi. İş bulması halinde dilencilik yapmayacağını dile getiren Z.A., bu konuda yetkililerden kendisine yardımcı olmalarını istedi.

Yapılan sorgulamaların ardından Z.A. ve kaynanası Z.A.'ya 'Kabahatler Kanunu' kapsamında tutanak tutularak para cezası verilirken, ismi öğrenilemeyen yaşlı kadının üzerine ise 4 katlı bir evin kayıtlı olduğu tespit edildi. Bu durumu kabul etmeyen yaşlı kadının, hakkında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislere teslim edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 14:01:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 14:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 88.229.228.xxx Tarih : 21.11.2009 08:55:37

akdeniz belediyesi zabıtalarıda mersinin vakıfbankası,,iş bankası ve merkez bankasının ortasındaki sokakta ve tansaşın karşısında duran dilencileri görmüyorlarmı acaba.......vatandaş olarak ben bunların gerçek magdur olduklarına inanmıyorum...gerçek magdur olsalar.devletin fakir fukara fonları var oraya gitsinler.......yazık bu milleti sömürmesinler..birde ulu cami önüne gitsinler namaz saatlerinde bana göre ihtiyacı olmayan kişiler bunlar....