1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

4 kişilik ailenin dramı

Mersin’in Mut ilçesinde 2 özürlü çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren Yaprak ailesi, kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.

Mustafa ve Ümmü Yaprak’ın hayat hikayesi görenlerin yüreğini burkuyor. Yazıalanı Mahallesi Güngör Caddesi üzerindeki kapı ve pencereleri kırık virane bir evde yaşayan aile, artık bir lokma ekmeğe ve bir kürek kömüre muhtaç hale geldi.
Çocukları gibi kendisi de engelli olan 49 yaşındaki baba Yaprak, artık hayattan beklentilerinin kalmadığını belirterek, çocuklarına sahip çıkılmasını istedi.

6 yaşındaki oğlu Tuncer’in yüzde 70, 1 yaşındaki kızı Melek Medine’nin yüzde 82 özürlü olduğunu ifade eden Yaprak, tedavi için Ankara’ya gidemediklerini dile getirdi.

Soğuk kış günlerinde topladıkları birkaç tahta parçasıyla ısınmaya çalıştıklarını kaydeden Yaprak, “Çalışacak bir işim yok. Çocuklarımın bakımı çok zor, masraflarını karşılayacak durumda değilim. Evim harabe durumda. Giriş kapısı ve içerideki kaldığımız odanın kapıları kırık. Eşimle bahçelerden toplayıp getirdiğimiz ağaç kırıntılarını yakarak ısınıyoruz. Ama üşümeyi engelleyemiyoruz. Hasta çocuklarımın ilaçlarını alamıyorum, kontrol için Ankara’ya götüremiyorum. Şuan ikisini de Ankara Hacettepe Hastanesine istediler ama maddiyatım olmadığından götüremiyorum. Çocuklarımın annesi Ümmü Yaprak’ın emar filmlerini çekip getirin dediler yaptıramadım. Elektrik su faturalarımı ödeyemiyorum. Şaşkın bir vaziyetteyim yetkililerden yardım bekliyorum.” dedi.

Anne Ümmü Yaprak’ta kendilerine uzanacak bir şefkat eli bekliyor. Engelli çocuklarının masraflarını karşılayamadıklarına dikkat çeken anne Yaprak, “Çocuklarımın masrafı çok, yemesi, içmesi bezi ve ilaç paralarına yetemiyoruz. Evde yakacak kömürüm odunum yok, kapı ve pencerelerimiz sağlam değil hep kırık vaziyette, Kaymakam daha önceleri yardım ediyordu şimdi etmez oldu. Durumumuz iyi değil yardım yapılmasını istiyorum.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2012 Perşembe 15:20:00
Güncelleme :9 Şubat 2012 Perşembe 15:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?