4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

4 metrekarede yaşam savaşı

4 METREKAREDE YAŞAM SAVAŞI

Mersin'in Erdemli ilçesinde 4 metrekare bir barakada yaşayan ve ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gören vatandaş uzanacak yardım eli bekliyor.

Yüksek Mahalle'de 4 metrekare bir barakada yaşayan İrfan Cüce, birkaç kez de yanan barakasında yaşam savaşı veriyor. Erdemli'nin ilk Belediye Başkanı Abdurrahman Şevk'in de yeğeni olduğu bildirilen İrfan Cüce'ye mahalle sakinleri, kendilerinin yaptıkları yardımın sınırlı kaldığını belirterek, yetkililerin şahsa sahip çıkmasını istediler.

Mahalle sakinlerinden olan Mehmet Morgül, "Ben de arkadaşımızla aynı mahallede yaşıyorum. Kendisini yağmurlu bir günde yolda gördüm. Islanmasın diye arabama aldım. Eve geldiğimde birde ne göreyim. 4 metrekarelik bir yer. İçerisi çöp evden farksız. Daha sonra bu insana elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Ancak mahalle sakinlerinin yardımı bir noktaya kadar oldu" dedi.

İrfan Cüce'ye devlet yardımının şart olduğunu söyleyen Ali Gürgenç de, "Bu vatandaşın sıcak bir çorbaya, sıcak bir yatağa, temiz ve hijyenik bir ev ortamına ihtiyacı var. Daha yeni ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden çıkmış olan bu vatandaşımız eğer bu yerde kalmaya devam ederse asla kendini toparlayamaz. Bu şartlarda insanın ruhen düzelmesi mümkün değil" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Veli Öz de yetkililerin bir an önce harekete geçerek bu vatandaşa sahip çıkmaları gerektiğini belirtti. Öz, "Konu komşu kendisine yardımcı oluyoruz ama ne kadar yardım etsek olmuyor. Kurumlarımızı göreve davet ediyoruz. Bu vatandaşı sahipsiz bırakmasınlar, elinden tutsunlar. Devletimizden yardım bekliyoruz. Bu vatandaşı çöp evden kurtarın" dedi.

Güçlükle konuşan İrfan Cüce ise evinde yangın çıktığını, bu sebeple çatının zarar gördüğünü, yağmurlu günlerde yatağının tamamen ıslandığını ve uyuyamadığını söyledi. Baraka evinin çinko olan tavanı yüzünden yazın ısı, kışın da soğuktan etkilendiğini, bu sebeple eve girmek istemediğini anlatan Cüce, "Tek isteğim sıcak bir yuva, sıcak bir çorba" dedi.

4 METREKAREDE YAŞAM SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 13:28:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 13:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?