5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'4 milyar dolar nereye harcandı?'

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin çok ciddi bir bütçesi olduğunu ve bunun 4 milyar dolara ulaştığını belirterek, son 10 yıllık zaman diliminde söz konusu bütçenin nereye harcandığını sordu.

Mersin'de yerel bazda yayın yapan Radyo Ülkü'deki; 'Politik Bakış' adlı programa konuk olan Eyiceoğlu, seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek, Mersin ile ilgili olarak hazırlamış olduğu projeleri anlattı. Hedefine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı alan Eyiceoğlu, sert açıklamalarda bulundu.

Özcan'ın, 'Dubai açılımı' ile ilgili sözlerini değerlendiren Eyiceoğlu, “Sayın Macit Özcan bana bir çağrı yapmış; 'Dubai modelini gerçekleştirmek isteyen arkadaşa Başbakanımız 20-30 milyar dolar versin, Mersin'i bozmanın anlamı yok, Taşucu'nun ilerisinde kıyı şeritleri var, oraya kursun Dubai'sini. Gitsin oranın belediye başkanı olsun' diye. Ben Macit Özcan'a çok teşekkür ediyorum. Macit Bey, seçim yaklaştıkça ne söyleyeceğini şaşırdı” dedi.

Özcan'ın tepkisini bir bitişin göstergesi olarak yorumlayan Mustafa Eyiceoğlu, “Bana; 'Taşucu'na gitsin' derken, kendisinin Karataşlı, benim de Mersinli olduğumu unutuyor. O beni Taşucu'na kovuyor, Mersinliler onu nereye kovacak?” diye sordu. Dubai açılımının bir vizyon olduğunu savunan Eyiceoğlu, Mersin'in bugüne kadar kaybetmesinin temel nedeninin de vizyonsuzluk olduğunu ileri sürdü. Eyiceoğlu, Macit Özcan'ın vizyonunun kenti yönetmeye yetmediğini ve bu nedenle de istense de istenmese de değişimi mutlaka gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Eyiceoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz Macit Bey gibi boş salvo atan pehlivanları çok gördük. Sen 10 yıldır ne verdin ki? Mersin Büyükşehir'in devasa bütçesiyle geçen 10 yıllık zaman diliminde ne yaptın? Mersin'in 4 milyar doları ne oldu? Nereye ve hangi işler için kullanıldı? Bu paranın hesabı verilmeli, gerekli açıklama hakla yapılmalıdır.”

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 10:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çetin IP: 88.227.2.xxx Tarih : 16.03.2009 17:33:44

MACİT ÖZCAN ZENGİNLERİN BELEDİYE BAŞKANI,ADAM ANCAK OY ZAMANI KENAR MAHALLELERE GİRİYOR ODA OY İSTEMEK İÇİN,10 YILDIR BELEDİYENİN BAŞINDA GELSİN KENDİSİ GİBİ ALT BELEDİYELERİDE,OY İSTEMEYE GELDİKLERİ O KENAR MAHALLEYE NE YAPMIŞLAR NE ETMİŞLER,ÇOCUKLARIMIZIN OYUN ALANLARI TOZ TOPRAK VE ÇAMUR YERLERİ..OY YERİNE NE ALACAGINI O ÇOK İYİ BİLİYOR.İNŞ SİZDE GELİNCE AYNI UNUTKANLIGI YAPMAZSINIZ..ÇÜNKÜ MACİT ÖZCAN VE KENAN YÜCESOY BİZLERİ UNUTDULAR 5 YIL GEÇMEZ SANDILAR..5 YIL GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ÇABUK GEÇİYOR.BİZLER SİZLERE OY VERDİĞİMİZ İÇİN UTANMAK İSTEMİYORUZ.İSTİYORUZKİ İYİKİ DE VERMİŞİZ BUNLARA OYLARIMIZI DEMEK İSTİYORUZ.YOLUNUZ AÇIK OLSUN....30 SENELİK  UNUTULMUŞ KENAR MAHALLE ADAMI.....