2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

4 yıldır oğlunu arıyor

Çalışmak için İstanbul'a giden oğlundan 4 yıldır haber alamayan çaresiz baba, oğlunun hayatından endişe ediyor.

Mersin'de ailesiyle birlikte yaşayan Savaş Demirkıran (28), vatani görevini yapmış olduğu Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki sınır karakolundan 2003 yılında ailesinin yanına geri döndü.

Askerden geldikten sonra kendi işini yapmak isteyen ve bir süre Mersin'de internet kafede çalışan Demirkıran, daha sonra babası Salih Demirkıran'a (51) İstanbul'da çalışma isteğini iletti.

Baba Demirkıran, oğlunun bu isteğine önce karşı çıktı, ancak daha sonra oğlunun kararlı tutumu nedeniyle geri adım attı. 2004 yılının başında oğlunun otobüs biletini alarak İstanbul'a gönderen Salih Demirkıran, o tarihten sonra yaklaşık 6 ay boyunca oğlundan hiçbir haber alamadı.

Bir süre sonra Savaş Demirkıran Mersin'e geri döndü. Ancak İstanbul'da nerede kaldığını ve 6 ay boyunca ne yaptığını ailesiyle paylaşmadı. Baba Demirkıran ise, oğlunun kendisine Mersin'de internet kafe açmasını istediğini, ancak maddi durumumun buna izin vermediği için de oğlunun isteğini yerine getiremediğini söyledi.

Salih Demirkıran, "Oğlum 1 ay daha yanımızda kaldı. Benim evde olmadığım bir vakit evden gizlice çıkıp yeniden İstanbul'a gitmiş. Kendisine ulaşabilmek, bir haber alabilmek için çalmadık kapı bırakmadım. Ama hiçbir sonuç elde edemedim. Oğluma 4 yıldır ulaşamıyorum ve hayatından da endişe ediyorum" dedi.

Oğlunun kullanmış olduğu cep telefonu numarasını da başka birine devrettiğini, internet üzerinden yapmış olduğu araştırmalarda da oğlunun İstanbul'da yaklaşık 5 ay sigortalı olarak bir işte çalıştığını tespit ettiğini kaydeden Demirkıran, "Şimdi oğlum çıksın desin ki; 'Baba ben yaşıyorum. Beni merak etme.' O zaman içim de rahat eder. Oğlumun sesini bir an bile duysam, bu bana ömür boyu yeter. Oğlumun bulunmasını istiyorum. Yanıma gelmese bile en azından yaşadığını bileyim, bir sesini duyayım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 12:09:59
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 12:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?