9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

40 faili meçhul suç aydınlandı

Mersin'de hırsızlık olayları ile ilgili bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişinin gözaltına alındığı, 40 faili meçhul olayın aydınlatıldığı bildirildi.

Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 6 aylık çalışması sonucunda, Mersin'in yanı sıra aralarından İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 12 ilde meydana gelen ev ve iş yerinden hırsızlık olayları ile ilgili bir suç örgütüne yönelik, “Volta” adlı operasyon düzenlediğini söyledi.

Ekizer, çeşitli suçlara karıştıkları tespit edilen suç örgütüne yönelik yapılan 2 ayrı operasyonda 14 kişinin yakalandığını, suça karıştıkları belirlenen 9'u firari, 6'sı da cezaevinde tutuklu bulunan toplam 29 kişi hakkında tahkikatın sürdürüldüğünü belirtti.

Ekizer, şüphelilerin ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, çalıntı olduğu tespit edilen, 3 ruhsatsız tabanca, 4 şarjör, 20 fişek, 66 cep telefonu, 10 küçükbaş hayvan, 9 bilgisayar kasası, 6 dijital fotoğraf makinesi, 4 bilgisayar monitörü, 11 ses sistemi, 1 diz üstü bilgisayar, 1 yazıcı, 1 ADSL modem, 2 oto teybi, 5 müzik seti, 2 uydu sistemi, 2 kamera, 1 bilgisayar güç kaynağı, 1 play-station, 1 faks makinesi, 11 bandrolsüz CD, suç işlemek amacıyla kullanılan 1 otomobil, 15 sahte nüfus cüzdanı, 3 sahte sürücü belgesi, 3 sahte vergi kimlik kartı, 1 sahte özel güvenlik görevlisi kimlik kartı, 3 kredi kartı, 14 ayrı kişiye ait nüfus cüzdan fotokopisi, 15 değişik kişiye ait sürücü belgesi fotokopisi, 1 vergi kimlik kartı fotokopisi ve 25 adet toplam 112 bin 720 YTL değerinde senet ele geçirildiğini kaydetti.

Çalışmalar sonucunda 40 faili meçhul olayın aydınlatıldığını vurgulayan Ekzir, yakalanan kişilerin, “Suç örgütü kurmak, örgüt vasıtası ile silah ve uyuşturucu ticareti yapmak, sahtecilik, adam yaralama, tehdit, görevli memura mukavemet, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma” suçlarından adliyeye sevk edildiğini ifade etti.

ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELEDE

Ekizer, Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak son zamanlarda artış gösteren organize suçlara karşı mücadeleyi, koordineli ve başarılı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Çıkar amaçlı işlenen suçların organize bir şekilde yapılmaya başlandığına dikkat çeken Ekizer, bu tür suçlara karşı da terör ve uyuşturucu ile mücadeleyi ciddiyet ve hassasiyetle yürüttüklerini kaydetti.


a.a
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 15:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?