5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

419 kadın kendi işinin patronu oldu

Mersinli girişimci kadınlar, kendi işinin patronu oluyor. İş yapma fikri olup da gelir getirici bir faaliyette bulunmak üzere Mersin Valiliği'ne başvuran kadınlar, 'Mikrokredi Projesi' kapsamında biner TL'lik krediyle küçük bir başlangıç sermayesi alıyor.

Mersin Valiliği bünyesinde, Mersin İl Özel İdaresi ve İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından ortaklaşa yürütülen; 'Mikrokredi Projesi' uygulama çalışmaları devam ediyor. 22 Haziran 2007 tarihinde hayata geçirilen proje kapsamında 14. etap da tamamlandı. Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törenle de 43 kadına daha biner TL'lik kredi dağıtıldı. Böylelikle kredi alanların sayısı da 419'a yükseldi. Bugüne kadar da İl Özel İdaresi bütçesinden toplam 250 bin TL harcandığı bildirildi.

Kredi dağıtım töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy ise, bugüne kadar verilen krediler kapsamında toplam 38 kadının kendi iş yerini kurduğuna dikkat çekerek, bunun yanında kendi işini kurmaya hazırlananlar için de Özel İdare İş Geliştirme Merkezi (ÖZİŞGEM) açıldığını ve burada da 4 kadının işyeri açtığını hatırlattı. Aksoy, Türkiye İş Kurumu ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında da 36 kadına girişimcilik, çocuk bakıcılığı ve çiçek yetiştiriciliği alanlarında eğitim verildiğini söyledi.

Mesleki becerisi olmayan ve eğitim ihtiyacı olan kadınlara da yine İŞKUR destekli meslek edindirme eğitimlerinin devam ettiği bilgisini de veren Aksoy, kredi alan kadınların sosyal ve kültürel eğitimlerinin de her hafta düzenli olarak gerçekleştirildiğini anlattı. Kadınların ürettiği ürünlerin pazarlanmasının da oldukça önemli olduğunu ifade eden Hüseyin Aksoy, bu kapsamda da 2 ayrı noktada Mikrokredi Satış Mağazası oluşturulduğunu dile getirdi.

Bugüne kadar kredi alan kadınların, geri ödemeleriyle ilgili olarak herhangi bir sorunla karşılaşılmadığının altını çizen Aksoy, "Bu durum da kadınlarımız hassasiyetiyle birlikte sorumluluk duygusunu da ortaya koyuyor. Kredi dağıtımıyla ilgili çalışmaları önümüzdeki dönemlerde de gelen taleplere göre sürdüreceğiz. Özellikle kadınlarımızın bu alanda yapacakları çalışmalar oldukça önemli. Çünkü kredi alabilmenin şartları belli. Belirtilen şartlara uyanlara da talepleri doğrultusunda gerekli desteği vereceğiz" dedi.

Kredi alan kadınları göstermiş oldukları cesaret nedeniyle kutlayan Vali Aksoy, ortaya konulan başarıların da mikrokredi almak isteyen diğer kadınlar için yüreklendirici bir örnek olduğunu savundu. Aksoy, Mersin merkezde olduğu gibi ilçelerde de kredi uygulamasının hayata geçirileceğini, bu amaçla da ilçelere gidilerek; İlçe Özel İdareleri ve kaymakamlıkların yanı sıra sivil toplum örgütlerinin bilgilendirildiğini, çalışmaların da kredi verme aşamasına geldiğine işaret etti.
Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Mikrokredi Projesi' kapsamında kredi almaya hak kazanan toplam 43 kadına kredilerini dağıttı

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?