2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

43 öğrenciye miting soruşturması

Mersin'de düzenlenen 1 Mayıs Mitingi'nin yanı sıra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve nükleer karşıtı eylemlere katıldıkları gerekçesiyle 7 ortaöğretim kurumundan toplam 43 öğrenci hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Eğitim-Sen Mersin Şube Binası'nda bir açıklama yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Sözcüsü Ahmet Antmen, söz konusu eylemlerde herhangi bir olay olmadığını, buna rağmen eylemlerin 'yasadışı' ilan edildiğini, bu kapsamda da eyleme katılan öğrenciler hakkında ilgili okul müdürlükleri tarafından, 'Disiplin Yönetmeliği'nin 11. maddesine göre cezalandırılmalarının istendiğini hatırlattı.

Antmen, "Öğrenciler, aileleriyle birlikte katılmış oldukları 1 Mayıs İşçi Bayramı Mitingi, 'yasa dışı' ilan edilerek farklı sürelerle okuldan uzaklaştırılmaları sağlanmıştır. Mersin Valiliği, hangi mahkeme kararına dayanarak 1 Mayıs, 8 Mart ve nükleer karşıtı yasal mitinglere katılan gençlerimizi yasadışı örgüt üyesi olarak nitelemektedir? Emniyet Müdürlüğü'nün yazılarına istinaden böyle bir suçlamada bulunularak gençlerimize soruşturma açılmasını kabul etmiyoruz" dedi.

Soruşturmaların durdurulması, biten soruşturmaların ise bir an önce geri çekilmesini isteyen Antmen, Türkiye'nin demokratikleşmesinin yolunun da örgütlü toplumdan geçtiğini, bu nedenle de öğrenci ve velilerin hukuksal mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını da sözlerine ekledi. MTSO Anadolu Lisesi'nde okuyan ve "yasadışı örgütlerin pankartlarını taşıyarak, 1 Mayıs toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldığı" gerekçesiyle disiplin cezası alan ve 2 gün okuldan uzaklaştırılan Ozan Işıkcevahir'in babası Şamil Işıkcevahir de, söz konusu cezayı kabul etmediklerini ve haklarını hukuki yoldan arayacaklarını söyledi.

Öte yandan farklı tarihlerde düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Mersin Nükleer Karşıtı Platform tarafından organize edilen mitinge katıldıkları gerekçesiyle; Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nden 12, Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi'nden 11, MTSO Anadolu Lisesi'nden 8, M. Serttaş Anadolu Lisesi'nden 6, Salim Yılmaz Lisesi'nden 3, İçel Anadolu Lisesi'nden 2 ve Dumlupınar Lisesi'nden 1 öğrenci olmak üzere toplam 43 öğrenci hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Bu öğrencilerin bazılarına okuldan uzaklaştırma cezası verilirken, diğerlerinin soruşturmasının da sürdürüldüğü öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?