4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

43 yıllık eğitim araçları sergilendi

43 YILLIK EĞİTİM ARAÇLARI MÜZEDE SERGİLENDİ

Mersin'in ilk 'Eğitim Araçları Müzesi', İmam Hatip Lisesi bünyesinde oluşturuldu. Müzede 1967 yılından bu yana kullanılan eğitim araçları yer alırken, söz konusu araçların tarihsel gelişim süreci de gözler önüne serildi.

Müzenin açılışıysa Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy'un da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Burada konuşan Hasan Gül, müzenin kuruluşunda önemli bir sorumluluk üstlenen Tarih Araştırmacısı Mustafa Erim'e katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, insanların eğitim aldıkları okullara karşı duyduğu sorumluğu da önemsediklerini dile getirdi. Böylesi bir müzenin kent tarihinde bir ilk olduğunun altını çizen Gül, bu tür çalışmaların Mersin genelinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren diğer eğitim kurumlarında da yaygınlaştırılmasından yana olduklarını söyledi.

Tarih Araştırmacısı Mustafa Erim ise, Mersin'de kent kültürü ve hafızasına yeni bir alan kazandırmanın haklı mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, kendi adını taşıyan 'Eğitim Araçları Müzesi'nin de İmam Hatip Lisesi'nin kurulduğu 1967 yılından bu yana kullanılan araçlardan oluştuğunu anlattı. Erim, müzeyle birlikte okulun depolarında bekletilen eğitim araçlarını tek tek incelediklerini, bir zamanlar kullanılan ancak bugün depoda bulunan teleskop, mikroskop, akım makinesinin yanı sıra teksir makinesine kadar tüm materyalleri sergileme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Müzede yer alan eşyaların, yeni kuşak öğrencilere tanıtılması ve okul tarihine katkıda bulunmasını önemsediğini belirten Mustafa Erim, aynı zamanda da Mersin'de bir ilk olarak öne çıkan müzenin geliştirilmesinin de en büyük temennileri olduğunu vurguladı. Derlenen eşyaların üzerine tarihleriyle ilgili bilgiler de yer aldığını vurgulayan Erim, kaydederek, "Buradaki eşyalar eğitimde nasıl bir süreçten geçtiğimizi teknik olarak neleri kullandığımızı göstermesi açısından çok önemli" dedi.

43 YILLIK EĞİTİM ARAÇLARI MÜZEDE SERGİLENDİ
43 YILLIK EĞİTİM ARAÇLARI MÜZEDE SERGİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 12:17:01
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 13:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?