30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

'45 santim' iddiasına protesto

'45 SANTİM' İDDİASINA DUVAR YAZILI PROTESTO

Mersin'de kız ve erkek öğrencilerin birbirine 45 santimetreden fazla yaklaşmasının yasaklandığı ileri sürülen Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, yaptıkları duvar yazılarıyla iddiaları protesto ettiler.

Edinilen bilgiye göre olay; dün akşam saatlerinde meydana geldi. Karanlıktan da faydalanan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerinde yer alan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne gelerek burada yanlarında getirmiş oldukları spreylerle duvara yazılar yazdılar. Kendilerini; 'Dev-Lis' olarak adlandıran grup, okulun duvarınaysa; 'Cinsiyetçi Eğitime Son', 'Bedenimize, Bilincimize Dokunma Müdür', 'Cinsiyetçi Eğitim Sistemine Hayır' ifadelerini yazdı.

Protestocular, karanlıktan da faydalanarak kayıplara karıştılar.

Sabah erken saatlerde okula gelen idareciler, karşılaştıkları durumu hemen polise bildirdiler. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevrede geniş çaplı bir araştırma yaptı. Olay yerine sevk edilen Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karakol polisleriyle birlikte ortak çalışma yaptı. Polis, duvar yazılarının yapıldığı yerde yer alan güvenlik kamerası kayıtlarına da el koyarken, olayla ilgili soruşturmanınsa sürdürüldüğü bildirildi.

'45 SANTİM' İDDİASINA DUVAR YAZILI PROTESTO
'45 SANTİM' İDDİASINA DUVAR YAZILI PROTESTO
'45 SANTİM' İDDİASINA DUVAR YAZILI PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 10:25:03
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 11:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?