30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

450 öğrenciye kırtasiye yardımı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliğinde ihtiyaç sahibi 450 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

Törende konuşan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Tarsus'ta yaşayanların yaşam kalitesi ve refah düzeylerini yükseltmek için var güçleriyle mücadele ettiklerini söyledi.

Kalkınmanın temelinin eğitim ve kültür olduğunu ifade eden Karagözlü, "Bilgiye ulaşmanın yolu da eğitimden geçiyor. Bunun yanısıra çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlarken, onlara sahip çıkmayı ihmal etmemeliyiz. Topluma faydalı bireyler olması noktasında herkesin elinden gelenin fazlasını yapması gerekiyor" diye konuştu.

Eğitime destek amacıyla her yıl gerçekleştirdikleri yardımlar kapsamında bu yıl 21 okuldan 450 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını vurgulayan Karagözlü, eğitime desteklerinin süreceğini kaydetti.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın aylık olağan meclis toplantısında, öncelikli hedeflerinin eğitim olduğunu söyledi.
Eğitim alanında yapılması gerekenlerin eyleme dökülmesi gerektiğini ifade eden Güldibi, "Yoğun göç alan Tarsus'ta ekonomik sıkıntılardan dolayı okuyamayanlara destek olunması gerekiyor. Biz de bu öğrenciler için burs ve eğitim kampanyası başlatacağız. Geçen yıl 450 Üniversite öğrencisine burs vererek, 650 öğrenciyi de dershaneye gönderdik" dedi.

Güldibi, çocukların mutlaka iyi yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bu bahçeyi genişletmemiz gerekiyor. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız 15-20 yıl sonra bizim bulunduğumuz makamlarda olacaklar. Onları iyi yetiştiremezsek vebal altında kalırız. Bunun için önümüzdeki günlerde yeni bir eğitim seferberliği kampanyası başlatacağız. Bu kampanyaya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de destek olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Güldibi, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, Karagözlü ve meclis üyeleri öğrencilere kırtasiye paketlerini teslim etti

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2011 Çarşamba 17:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?