5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

5 bin 336 kişi meslek sahibi oldu

Mersin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında son 8 ayda 268 'Meslek Edindirme Kursu' açıldı.

Kurslarla birlikte meslek sahibi olan 5 bin 336 kişiden 3 bin 395'ini kadınların oluşturduğu belirtildi.İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kursları kapsamında son olarak 'Bilgisayar İşletmenliği Kursu' ve 'Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı Kursu' açıldı. Mersin Halk Eğitim Merkezi (HEM) Toplantı Salonu'nda da söz konusu kursların açılışı kapsamında bir tören gerçekleştirildi.

Etkinliğe Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İŞKUR Mersin İl Müdürü Tuncer Aslan, HEM Müdürü Mustafa Özsoy ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Cevdet Arslan, bugüne kadar başta 'Meslek Edindirme Kursları' olmak üzere sosyal ve kültürel kursların yanında 1. ve 2. Kademe Okuma-Yazma Kursları kapsamında toplam 587 kurs düzenlendiğini ve söz konusu eğitimlere de 7 bin 896 kadın, 4 bin 287 de erkek olmak üzere toplam 12 bin 183 kişinin katıldığı bilgisini verdi.

İŞKUR Mersin İl Müdürü Tuncer Arslan ise, kurum olarak istihdamın korunması ve işsizlere meslek edindirilerek niteliklerinin arttırılmasını amaçladıklarını ve tüm bu çalışmalarla birlikte işsizliğin de önüne geçebilme adına çaba sarf ettiklerini vurguladı. Arslan, "Düzenlenen kurslar, hiçbir mesleği olmayan ve bununla birlikte iş bulamayan veya mesleğinde yeterli olamayan işsizlerin niteliklerini geliştirerek, istihdam edilebilirliklerini arttırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Arslan, 'Bilgisayar İşletmeciliği Kursu'nun 160 saati kapsadığı ve bu kursa da İŞKUR'a kayıtlı, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve gelir getirici bir işte çalışmayan toplam 15 kişinin katıldığı bilgisini verdi. Yine İŞKUR'a kayıtlı ve 'Bilgisayar İşletmeciliği Belgesi'ne sahip 30 kişinin katılımıyla düzenlenen 'Bilgisayarlı Muhasebe Eleman Kursu'nun da 160 saati kapsadığı belirten Arslan, her iki kurs için de devam zorunluluğu olduğunu, kurslara katılanlara İŞKUR tarafından günlük 15 TL'lik bir cep harçlığı verileceğini, ayrıca kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı da sigorta yapılacağı kaydetti.

Arslan, "Kurslara yoğun ilgi gösterilmesi bizi mutlu etti. Kursiyerlerin, kurs süresi içinde kendilerini mesleki yönden yetiştirmeleri en büyük beklentimizdir. 2009 yılı içinde birçok mesleki alanda işsizlere yönelik meslek eğitim kursları açılacak. Bu nedenle vatandaşlarımızı bundan sonraki süreçte açılacak kurslara katılmaya davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?