4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

5 bin kişiye aşure

ERDEMLİ’DE 5 BİN KİŞLİK AŞURE DAĞITILDI

Mersin’in Erdemli İlçe Müftülüğü ile ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları tarafından aşure günü düzenlendi.

Trafiğe kapatılan Cumhuriyet Meydanı'nda Cuma Namazı sonrasında 5 bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, Muharrem ayında ilçe merkezinde kapsamlı bir aşure programının eksikliğinin hissedildiğini belirterek, “İlçemizde önceki yıllarda hemen hemen bütün camilerimiz de aşure günü etkinlikleri düzenleniyordu. Bu yılda ilçe merkezimizde çok daha kapsamlı bir etkinlik yapmak istedik. Sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği 5 bin kişilik çok geniş katılımlı bir etkinlik düzenledik” dedi.

Muharrem ayı ve aşure geleneğinin kardeşliği, paylaşmayı, hoşgörülü olmayı hatırlattığını ifade eden Erdemli Ziraat odası başkanı Adnan Dölek ise, “Sevgi ve saygıyı hiçbir zaman kaybetmeden, fakir ve fukaraya sahip çıkılması hepimizin arzusudur. Kardeşlik ve hoşgörünün, insani ve ahlaki değerlerimizin dünya var olduğu sürece değerinden hiçbir şey kaybetmeden sürmesini diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erdemli kaymakamı İbrahim Özefe başta olmak üzere, Erdemli Ticaret ve Sanayi odası başkanı Orhan Sarı, Ziraat odası başkanı Adnan Dölek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Halil Metik ayrı ayrı kazanlarda vatandaşlara aşure dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 15:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?