5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

5 bin öğrencinin kırtasiye sevinci

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, bölgede bulunan 44 ilköğretim okulundaki ihtiyaç sahibi toplam 5 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. Bununla birlikte son 5 yıllık zaman diliminde yardım yapılan öğrenci sayısının 25 bine yükseldiği kaydedildi.

2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlamasıyla birlikte ilçe genelinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren ilköğretim kurumlarına bir dizi ziyaretlerde bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kuvva-i Milliye, Atatürk ve Osmangazi İlköğretim Okulları'nda öğrencilerle bir araya gelerek, ihtiyacı olanlara kırtasiye malzemelerinden oluşan yardım paketlerini dağıttı.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Hamit Tuna, burada yapmış olduğu açıklamasındaysa amaçlarının öğrenci velilerine eğitim desteği verilmesi ve öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesi olduğunu anlattı.

Tuna, "Özellikle okul çağında birden çok çocuğu olan ailelerin ne kadar sıkıntıda olduğunu biliyoruz. Toroslar Belediyesi olarak geleneklerimizi sürdürüyoruz. Topluma karşı sosyal sorumluluğu olan sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Amacımız; çocuklarını fedakarca eğitmek isteyen ailelere destek olmaktır. Öğrencilerden tek isteğim, öğretmenlerimizin öğütlerini ve derslerini iyi dinlemeleri, kendilerini iyi eğiterek ve ileride ülkemize yararlı konumlarda görev yapmalarıdır. Çünkü onlar bizim geleceğimizdir" dedi.

Yapılan eğitim yardımıyla birlikte aynı zamanda da sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirdiklerini kaydeden Tuna, belediye olarak ilçedeki eğitim faaliyetlerine her zaman destek olduklarını ve bu desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Kendisinin de eski bir eğitimci olduğunu hatırlatan Tuna, eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak yarınlarımıza katkıda bulunmak demektir. Bu nedenle eğitime her fırsatta desteğimizi sürdürüyoruz. 2009-2010 eğitim sezonu öncesinde de yine her yıl olduğu gibi okullarımızın temizlik ve bakım çalışmalarının yanı sıra boyanması noktasında da katkıda bulunduk" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 12:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?