3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

5 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından ilçede yer alan ilköğretim okullarında eğitim-öğretim gören toplam 5 bin öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımı yapıldı..

Yardım kapsamında; Osmaniye İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Durmuş Ali Toksoy İlköğretim Okulu, Perşembe Vakfı İlköğretim Okulu ve Halkkent İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, burada 12 çeşitten oluşan kırtasiye malzemeleriyle birlikte okul çantalarını öğrencilere dağıttı.

Amaçlarının; öğrencilerin eğitim araç ve gereçleri konusundaki ihtiyaçlarını karşılayarak, başarılı bir eğitim-öğretim yılını tamamlaması olduğunu kaydeden Tuna, bu noktada okul müdürleri tarafından belirlenen öğrencilere eğitim yardımında bulunduklarını söyledi. Tuna, yapmış oldukları yardımla birlikte aynı zamanda sosyal belediyeciliğin gereklerini de yerine getirmiş olduklarını belirtti.

Bugünün çocuklarının, yarının güvencesi olduğunun altını çizen Tuna, “Onların eğitimlerine katkıda bulunmak, yarınlarımıza katkıda bulunmak demektir. Bu nedenle eğitime her fırsatta desteğimizi sürdürüyoruz. Her yıl eğitim-öğretim dönemi başında bölgemizdeki binlerce öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunuyoruz. Üniversiteye hazırlanan öğrencilere de soru bankası dağıtıyor ve rehberlik hizmeti sunuyoruz. Bunun yanında ilçedeki okulların bakım, onarımlarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

En çok önemsedikleri konuların başında eğitimin geldiğini kaydeden Tuna, eğitimin her cehaletin ve kötülüğün önüne kesebilecek tek unsur olduğunu, bu nedenle de sağlıklı bir yeni nesil için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 18:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar şeker IP: 95.7.189.xxx Tarih : 11.04.2013 20:22:19

 çok güzel resim burada benim okulum 3.sınıfa gidiyorum. ama okulumuz yıkılma nedeni aldığı için çok üzüldüm ama ben bu okulun bütün öğretmenlerini ve öğrencileri çok seviyorum.