4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

5 ton narenciye dağıtıldı

MERSİN TURİNÇGİL FESTİVALİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde "Turuçgil Festivali" kapsamında vatandaşlara 5 ton portakal, limon ve greyfurt dağıtıldı.

Tarsus Ziraat Odası tarafından Yarenlik alanında düzenlenen ve 20-21 Şubat 2010 tarihleri arasında Mersin Valiliği öncülüğünde düzenlenen Turunçgil Festivali kapsamında, vatandaşlara 2'şer kg’lık hazırlanmış poşetler içinde ücretsiz portakal, limon ve greyfurt dağıtıldı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Yarenlik alanında sanatçı Aydın Aydın'ın da katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, Tarsus'ta 45 çeşit ürün yetiştirildiğini söyledi.

Ergezer, "Turunçgil Hayattır" sloganı ile düzenlenen Turunçgil Festivali kapsamında turunçgile sahip çıktıklarını belirterek, vatandaşlara bedava portakal, limon, greyfurt ve mandalina ile birlikte narenciye suyu ile portakallı baklava dağıttıklarını ifade etti.

Festivalin, Türkiye ve dünyada turunçgille özdeşleşen bir kent olan Mersin ve ilçelerinde turunçgil paydaşlarını buluşturmayı ve turunçgil tüketimini yaygınlaştırmayı hedeflediğini kaydeden Ergezer, “Bölge olarak önemli narenciye üretim merkezlerinden biriyiz. Ancak kendi ürünümüze yeteri kadar sahip çıkamıyoruz. Mersin’de turunçgil paydaşlarını buluşturmayı ve turunçgil tüketimini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Turunçgil festivali sayesinde narenciyle tanıtımı ve tüketimi konusunda önemli adım attığımızı düşünüyorum" dedi.

Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise yaptığı konuşmada, bölgeye mal olmuş ürünlerin tanıtılması amacıyla düzenlenen festivali olumlu geçtiğini söyledi.

Gödekmerdan, “Bölgemiz turunçgillerin merkezi konumundadır. Mersin ili olarak düzenlenen turunçgil ürünlerini tanıtmada Tarsus olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından sanatçı Aydın Aydın narenciye ürünlerinin de sözlerinde yeraldığı konser sundu. Turunçgil Festivalinde, poşetler içinde vatandaşlara ücretsiz portakal, limon ve greyfurt dağıtılırken, portakal suyu ve portakal baklavası da ikram edildi.

Etkinliğe Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı ve Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba da katıldı.

MERSİN TURİNÇGİL FESTİVALİ
MERSİN TURİNÇGİL FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 17:00:01
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 20:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?