5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

5 yıl önce nerelerdeydiniz?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Metropol Miting Alanı'na belediye hizmet binalarının yapılacağını söyledi. Alanın imara açılmasına karşı çıkanlara da sert tepki gösteren Özcan, “Bize karşı çıkanlar acaba 5 yıl önce neredeydi?” diye sordu.

Özcan, yeni Adliye Sarayı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ hizmet binalarının Metropol Miting Alanı'na yapılmasına karşı ortaya konulan tepkilere hiçbir anlam veremediğini söyledi. Söz konusu binaların yapımı için 5 yıl öncesinden gerekli işlemlerin yapıldığını hatırlatan Özcan, “Bu bölgede 65 dönümlük boş bir alan mevcut. Son 5 yıllık süreç içinde bu bölgeye Büyükşehir, MESKİ ve adliye binalarının inşa edilmesi ile ilgili fizibilite çalışmaları yapıldı, projeler çizildi, bütçeler hazırlandı, Başbakanlıktan izin alındı ve tam ihale aşamasına gelmişken, buraya hizmet binalarının yapılmaması gerektiği yönünde basın açıklamaları yapılmaya başlandı. Bu bölgeye söz konusu binaların yapılmasına karşı çıkanlar 5 yıldır neden susuyordu?” dedi.

Mersin'de arsa sıkıntısı olduğunu iddia eden Özcan, merkez ilçe Yenişehir'de 20 dönümlük bir Hazine arazisi dahi bulamadıklarını, şahıslarınsa arsalarını değerinin çok üstünde bir fiyatla satmaya çalıştıklarını anlatarak, bu nedenle bugün gelinen noktada ellerinde Metropol Miting Alanı dışında herhangi bir boş alan olmadığını kaydetti. Özcan, kent merkezinde kendilerine uygun bir arsa gösterilmesi halinde projeden vazgeçebileceklerini, ancak bugünkü mevcut şartlar itibariyle de böylesi bir arazinin olmadığını dile getirdi. Mersin Limanı'nın hemen karşı tarafında 100 dönümlük bir boş alanın olduğu bilgisini veren Özcan, belirtilen bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ hizmet binalarının yapılmasının da kente yakışmayacağını savundu.

Metropol Miting Alanı'nın resmi olarak Büyükşehir Belediyesi değil de herhangi bir şahsın alması durumunda, söz konusu alanda çok katlı alış-veriş merkezi yapılmış olacağını ileri süren Macit Özcan, arsanın bugünkü değerinin de 10 milyon TL olduğunu, belediye olarak kendilerinin arsayı 2.5 milyon TL'ye satın alarak, aynı zamanda belediyeyi karlı bir konuma getirdiklerini söyledi. Özcan, alanın bulunduğu bölgede hiçbir trafik yoğunluğunun yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığının altını çizerek, “Adliye Sarayı'nın bin kişilik, Belediye ve MESKİ hizmet binalarının altına da 500 kişilik otopark yapılacak. Ayrıca bu binalar bitene kadar, hemen yakında bulunan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi de bölgeden taşınmış olacak” diye konuştu.

Metropol Miting Alanı'nın imara açılmasına karşı çıkıp, bölgenin yeşil alan olmasını isteyenlere de sert tepki gösteren Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Zaten 65 dönümlük alanda Büyükşehir, MESKİ ve Adliye Sarayı'nın da kaplayacağı alan 20 dönümü geçmiyor. Geriye kalan 40-45 dönümlük alan tamamen yeşil alan olacak. Şimdi soruyorum; Mersin'de etrafına 45 dönümlük yeşil alan barındıran kaç tane bina var?” Özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerinin etrafa dağıtılmış olmasının bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Özcan, projenin tamamlanmasıyla birlikte bu sorunun aşılacağını ancak bunun içinde krediye ihtiyaç duyduklarını, yapmış oldukları başvurunun onaylanması halinde de hemen inşaata başlayacaklarını açıkladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 22:00:13
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 22:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 88.229.143.xxx Tarih : 17.09.2009 09:54:32

MACİT BEY.SİZİN DAHA ÖNCE YAPMASI GEREKLİ OLAN ŞEYİN,ALT YAPI YAPIYORUZ DİYE DELİK DEŞİK ETDİĞİNİZ YOLLARIMIZIN TAMAMLANMASI, İKİNCİSİ.OTOBÜSLERDE VATANDAŞ TIKA BASA BİNMEK ZORUNDA KALIYOR. ÇÜNKÜ OTOBÜS KISITLI...SEN ÖNCE BU EKSİKLİKLERİ GİDER.....EGER O  OTOBÜSLERE ANAN BACIN YADA EŞİN BİNSEYDİ...NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAR...BU REZİLİĞİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPARDIN....ONUN İÇİN MÜTAHİTLERE KAZANDIRACANA.SANA VE MÜTAHİTLERİNE GELİR KAYNAGI OLAN BU VATANDAŞIN BU SIKINTILARINI GİDER Kİ....MİLLET SENİ VE AİLENİ İYİ ANSIN.....YOKSA BU VATANDAŞ YAKINDA KAPINA DAYANIR.HIRKIZ MACİT DİYEDE BAGIRIR..BİLİRSİNKİ SEN O KOLTUKDA BU VATANDAŞIN HÜR İRADESİ İLE VERDİKLERİ OY SAYESİNDE ORADASIN..LÜTFEN NANKÖR OLMA VE BU DEDİKLERİMİ YAP....BUNU TEK BEN DEYİL BÜTÜN VATANDAŞIN SÖYLÜYOR......BİRDE OTOBÜS İŞLETME AMİRLİĞİNİZE TALİMAT VERİN..ŞÖFÖRLERİNİZİ SÜREKLİ DENETLESİNLER... SANKİ ARAÇ KULANMAYI BURDA ÖGRENMİŞ GİBİ HALLERİ VAR..EN BASİTİ YOLCUNUN ÇOGUNLUGUNU YAŞLILAR OLUŞTURUYOR ANİ FREN YAPIYORLAR..ZATEN VATANDAŞ ÜST ÜSTE BİNİYOR....SİZ BUNLARI YAPINKİ BİZDE SİZE HELAL OLSUN DİYELİM.....AGIZDAN GÜZEL LAF DUYMAK GÜZELDİR.. KÖTÜ SÖZE NE GEREK VAR DEMİ.MACİT BAŞKAN