4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

5 yıl sonra yakayı ele verdi

5 YILDIR ARANAN KATİL ZANLISI YAKALANDI

Mersin'in Erdemli ilçesinde 5 yıldır bir kişiyi evinde bıçaklayarak öldürmekten aranan zanlı, yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, 19 Mayıs 2005 tarihinde Hasan Gür (84), Alata Mahallesi Gençlik Caddesi'ndeki evinde boğazı kesilerek öldürüldü.

5 yıldır cinayetle ilgili olarak aranan zanlı T.Y. (20), Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından Kızkalesi beldesinde yakalandı. Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, 5 yıl önce suç aleti bıçağı Alata Çayı'na atan zanlının daha sonra Aslanköy beldesinde ikamet eden babaannesinin yanına giderek burada yaşamaya başladığını ve şüphe üzerine Kızkalesi beldesinde

yakalandığını söyledi. Suçunu itiraf eden zanlının kendilerine olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söylediğini ifade eden Dağı, "Bu faili meçhul cinayeti de aydınlatan Asayiş Büro Amiri Komiser Gökhan Kızıltepe ve ekibine teşekkür ediyoruz. Erdemli ilçemizde bu cinayetin de aydınlatılması ile faili meçhul bir cinayet olayı kalmadı" diye konuştu.

Zanlı, ilk sorgunun ardından olay tarihindeki yaşının tespiti ve psikolojik kontrol için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlı, bugün adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 16:37:03
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 18:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?