9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

5 yıldızlı hayvan oteli

Mersin'de, kedi ve köpekler için 5 yıldızlı otel açıldı. 

Son yıllarda artan modern otellere Mersin'de bir yenisi eklendi. Bu otelin diğerlerinden farkı ise, sadece hayvanların konaklayabilmesi. Akdeniz Bölgesi'nde bir ilk olan 5 yıldızlı hayvan oteli, Avrupa Birliği standartlarında hizmet veriyor. Otelde kalacak hayvanlar için süit odalardan jakuziye, çelik mama kaplarından klimaya kadar her türlü konfor düşünülmüş. Ayrıca psikolojisi bozuk olan hayvanlara terapi uygulanırken, özel korumalık yapacak köpeklere de eğitim veriliyor. 

Yaşamını kedi ve köpek gibi sevimli dostlarıyla paylaşanlar, tatil planlarını yaptıkları sırada bir yandan kendileri için rezervasyon yaptırırken, diğer yandan kedi ve köpeklerin her türlü rahatının düşünüldüğü pansiyonları da araştırıyor. Bugüne dek hayvanseverlerin bu ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekanın bulunmadığı Mersin'de, kedi-köpek oteli olarak hizmet verecek Ali Baba Kennels hizmete açıldı. 5 yıldızlı otel standartlarında dizayn edilen 48 odalı tesiste, süit odalardan jakuziye, çelik mama kaplarından klimaya kadar her türlü konfor düşünülmüş. 

Ali Baba Kennels'in sahibi veteriner Hekim Orhan Özbaba, yaptığı açıklamada, tesisi kurma amacının hayvan sevgisinden kaynaklandığını belirterek, "Sahip olduğumuz köpeklerin sayısı arttıkça köpeklerimizle daha çok zaman geçirebilecek, şehir gürültüsünden ve kalabalığından uzak bir yer hazırladık. Tesislerdeki odaları sıcak ve soğuk sistemlerle donattık. Bu tesiste, Akdeniz Bölgesi'nin köpek ve kedi eğitimi konusunda tüm gereksinimini karşılamayı hedefledik. İsteyen aileler buradan safkan köpek de temin edebilecek" dedi. 

Odalarda normal kanepe, yatak, kışlık ve yazlık gezinme alanlarının bulunduğunu ifade eden Özbaba, "Otelde kalan köpekler günde 3 kez gezinme alanlarında gezdiriliyor ve tuvalet ihtiyaçları gideriliyor. Köpeklerin kaldığı yerler günlük, haftalık ve aylık olmak üzere düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Her köpeğin kaldığı bölümün önünde kendine özel bir bahçesi var. Sorunlu köpekler bakıcılarla birlikte kalıyor. Acil müdahalelere yönelik klinik hizmeti de mevcut. Köpeğinizi getirmişken siz de yeşillikler içindeki Ali Baba Cafe'de keyifli bir zaman geçirebilirsiniz" diye konuştu. 

Özbaba, fabrika ve villa korumalığı yapacak köpeklere de badigard ve alan koruma eğitimi verdiklerinin altını çizerek, bununla birlikte istenilen koşullarda tuvalet ihtiyacını giderme, şov ya da gösteri gibi eğitimler de gösterdiklerini söyledi. Kedi odalarının da bulunduğu Ali Baba Kennels'da 24 saat otomatik sıcak su, çelik kaplar içerisinde kaliteli mamalarla beslenme, 24 saat veteriner hekim ve bakıcı kontrolü, banyo ve tıraş hizmeti, pet market, profesyonel kedi köpek mamaları ve aksesuarlarıyla hayvan sahiplerinin de dinlenerek hoşça vakit geçirebilecekleri mekanlar yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 11:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pınar çıdar IP: 78.184.136.xxx Tarih : 2.09.2008 00:09:08

once alibaba kennels acıldıgı icin cok mutlu oldum. cunku dort tane kopegim var ve boyle guzel yerlere ihtiyacımız var diye duşundum. Fakat bir tanıdıgımın kopegini oraya bırakmasının ardından gelişen olaylar fikrimi tamamen degiştirdi. Bırakılan kopegi (onlara emanet edilmiş) sahibine vermiyorlar, peşin aldıkları parayı almamış gibi sayıyorlar, kopekten yavru almışlar (izinsiz-insanlık dışı) yavruların herbirini 800 tl.dan satıyorlar...tabiki bulmuşlar guzel kopegi fabrika gibi para getiriyor..onun icin ne kadar tutarlarsa o kadar guzel.. Ama reklam yapmaya gelince super... Bizlerde bu reklamlara kanarak kopeklerimizi goturecegiz... İnsanlık dışı davranışta bulunan ALİBABA KENNELS firmasını kınıyorum. pınar cıdar