5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

5 yöneticiye 5'er ay hapis

Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Mersin Şubesi'nde 2005 yılında yönetimde yer alan eski FIFA kokartlı hakem Vedat Yüksel ile Süper Lig eski hakemi Musa Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 yönetici hakkında 5'er ay hapis ve 366 TL para cezası verdi.

Mahkeme tutanaklarında yer alan iddialara göre; söz konusu dönemde TFFHGD Mersin Şube Başkanlığı'nı görevini üstlenen Musa Eryılmaz ve diğer yöneticilerin, derneğin 2004 ile 10 Ekim 2005 tarihleri arasında 45 bin 530 TL gelir, 40 bin 890 TL de gider olmak üzere 4 bin 633 TL'lik farkın 2 bin 206 TL'sini mal teslimi yaptıkları ancak geri kalan 2 bin 427 TL'sini de zimmetlerine geçirdikleri ileri sürüldü.

Aynı dönemde derneği amacı dışında ve yönetim kurulu kararı olmamasına rağmen 2004 yılında toplam 8 bin 38 TL'lik harcama yapılarak derneğin zarara uğratıldığı, bunun yanında derneğin paralarını banka hesabına yatırdıklarına dair herhangi bir bilgi, belge ve kayda rastlanılmadığı, paranın da kasada tutuluyormuş gibi gösterilerek 2004 yılı sonu itibariyle gelir farkı olan 5 bin 214 TL'nin şahsi menfaatler için kullanıldığı da toplanan delil ve yapılan yargılama sonucu ortaya çıktığı bildirildi.

Süper Lig eski Hakemi Kadir Tozlu tarafından açılan davada; Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Musa Eryılmaz ve Vedat Yüksel'in de aralarında bulunduğu dernek yöneticilerine 5'er ay hapis ve 366 TL'lik de adli para cezası verildi. Sanıklara verilen cezanın tür ve miktarına, sanıkların sabıkasının olmaması ve ileride suç işlemekten çekindiği yönünde kanaate varan mahkeme, 5271 sayılı yasanın 231. maddesine dayanarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, yine aynı maddenin 8. bendine göre de sanıkların; 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmalarına karar verildi.

Eski hakem Musa Eryılmaz, konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde söz konusu dönemde yöneticilik yapan dernek üyeleriyle birlikte yapmış olduğu ortak açıklamada, dernek yönetme işini profesyonelce yapmamaları ve kariyerleri nedeniyle verilen hükmün de mahkemece açıklanmadığı ve doğal olarak da ortada kesinleşmiş bir yargı kararı da bulunmadığını ifade etmişti.

Eryılmaz, ceza hukuku anlamında kesinliğin de dosyanın Yargıtay'dan geçerek onaylanması halinde söz konusu olacağına dikkat çekerek, "Eğer 5 yıllık zaman diliminde hakkında bu şekilde karar verilen bir sanık, kasıtlı bir suçtan hüküm giymemesi halinde hakkında açılan kamu davası düşecektir. Bu durumda ortada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş bir dosya mevcut" ifadesini kullanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 12:55:26
Güncelleme :5 Ağustos 2009 Çarşamba 12:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?