9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

50 aileye muz serası yapılacak

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Mersin'in Bozyazı ilçesinde 50 aileye muz serası yapılacağı bildirildi. Uygulamanın Türkiye'de ilk olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde en fazla "Alternatif Enerji Kaynaklı Muz Seraları" projesi'nin uygulandığı Bozyazı'da, bu kez de Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 50 aileye muz serası yapılacak.

Bozyazı İlçe Tarım Müdürü Avni Taşyürek, Bozyazı Denizciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi için hazırlanan ortaklar mülkiyetinde 50 aileye 'Plastik Örtülü Muz Serası Projesi'nin onaylandığını ve kooperatif tarafından Tarım Bakanlığı temsilcileri ile Bozyazı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gözetiminde 1 milyon 254 bin 602 YTL değerindeki projenin ihalesinin yapıldığını söyledi.

En kısa zamanda seraların yapımına başlanarak tamamlanacağını ve yöre insanı için yeni bir kazanç ve istihdam sağlanacağını ifade eden Taşyürek, bu projenin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolden sonra onaylanan Türkiye'deki ilk proje olmasının
sevindirici olduğunu, bundan sonra da bu tür projelerin devam etmesi için gayret göstereceklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 17:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?