30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

50 dönüm alan yandı

Mersin'in Silifke ilçesindeki Göksu vadisinde çıkan yangında meyve bahçelerinin bulunduğu yaklaşık 50 dönümlük alan yandı. Konya-Anakara karayolu yangın nedeniyle bir süre trafiğe kapatılırken uzun araç kuyrukları oluştu.

Alınan bilgiye göre, Keben köyü Değirmendere mahallesi sınırları içerisindeki Silifke-Mut yolunun alt kısmındaki vadide bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yolun üst kısmına da sıçrayan ve ilk olarak Silifke Belediyesi itfaiye ekiplerinin, ardından da Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz, iki helikopter ve belde belediyelerin itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında erik, incir, üzüm, zeytin gibi meyve ağaçları ile yer yer kızıl çam ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 50 dönümlük alanda zarar meydana geldi.

Yangında ayrıca bir hayvan ağılı kullanılmaz hale gelirken, vadi içerisindeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Bazı vatandaşlar yanan bahçelerini gözyaşlarıyla izlerken, bazı vatandaşlar ise yanan bölge içerisinde bulunan evlerindeki eşyaları tedbir amacıyla ana yol kenarına çıkardılar.

Öte yandan yangına ilk müdahale eden Silifke Belediyesi'nde çalışan itfaiye eri Haki Çayırlı, 112 acil servis aracında ayakta oksijenle tedavi edilirken, yine aynı itfaiye eri tarafından dumandan zehirlenmiş olarak çıkartılan Nurten Göksu isimli kadın, yine aynı ambulansta tedavi edildi. İtfaiye erinin ve Nurten Göksu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yangının çıkış nedeni yapılacak incelemenin ardından tespit edileceği bildirilirken, kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2011 Çarşamba 18:47:27
Güncelleme :7 Eylül 2011 Çarşamba 18:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?