5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

50 TL'lik yardım izdihamı

50 TL'LİK YARDIMA 250 METRE KUYRUK

Mersin'in Erdemli ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için dağıtılan 50 TL'lik para yardımını almak isteyen veliler, yağmur altında metrelerce kuyruk oluşturdu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler için dağıtılacak yardımları almak isteyen veliler, vakıf tarafından belirlenen bir bankanın önünde yağmura rağmen yaklaşık 250 metre kuyruk oluşturdu. Zaman zaman sıra tartışmalarının yaşandığı kuyruk, bankanın bulunduğu binanın dışında metrelerce uzadı.

Sırada bekleyen velilerden Aydın Aslantaş, 50 TL'lik yardımı alabilmek için sabah erken saatlerde köyden geldiğini ancak önünde yaklaşık 200 kişinin bulunduğunu belirterek, "Bugün yardımların son günü olduğunu ve daha sonra bu yardımlardan faydalanamayacağımızı duyduk. Akşama kadar bekleyeceğiz, umarım sıra bana da gelir" dedi.

Yevmiyeci olarak çalıştığını ifade eden velilerden Hatice Meşe de, "Yevmiye ile domates işçiliği yapıyorum. 2 TL'lik pabuç giyiyorum. İhtiyacım olmasa bu yağmur altında beklemezdim. Acaba Kurban Bayramı öncesinde çocuğuma bir ayakkabı parası çıkar mı diye başvuruda bulunduk. Sanırım yardımı almak için çok bekleyeceğiz" diye konuştu.

Velilerden Sultan Çatar ise yardımların banka vasıtası ile değil de eskiden olduğu gibi okul yönetimi aracılığı ile kendilerine ulaştırılmasını ve dağıtımın belirli bir günle sınırlı tutulmamasını istediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 11:22:01
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 11:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan osmanoğlu IP: 88.228.167.xxx Tarih : 14.11.2009 09:56:10

bu ne böyle ya madem yardım yapmaya karar verdiniz bu gizli olur tespit edersinz sonrada ararsınz yaparsınz yardımı reklam yapar gibi onca milleti meydanda toplamanın ne mantığı var, kim bilir millet ne kadar utana sıkıla gitmiştir oraya giderken..