5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

500 fidan toprakla buluştu

Mülkiyeliler, fidanları toprakla buluşturdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin (SBF) 150. kuruluş yıldönümü kapsamında Mülkiyeliler Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte toplam 500 bin adet çam fidan dikildi.

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'ye bağlı Çevik köyü sınırları içinde oluşturulan; 'Mülkiyeliler Hatıra Ormanı'nda gerçekleştirilen fidan dikim törenine ise; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ve çok sayıda mülkiyeli katıldı.

Burada konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Mülkiye'nin, Türkiye'de bir çok alanda nitelikli insan yetiştirme adına faaliyet içerisinde olduğunu, ülkenin sosyal ve kültürel alanda kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayarak, kendisinin de Mülkiye mezunu olduğunu ve bundan da gurur duyduğunu söyledi.

2008 yılında Türkiye genelinde en çok fidan diken ilin; Mersin olduğunun altını çizen Aksoy, "Hedefimiz; ağaçlandırma çalışmalarımızı bu yıl da aynı hızla sürdürmek ve yine birinciliği elde etmektir. Bu anlamda, sosyal sorumluluk örneği olarak gördüğümüz ağaçlandırma çalışmalarımız da bu konuda başlatılan çalışmalara önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara da, içinde yaşadığımız yüzyılın en önemli sorunlardan birisinin, küresel ısınma-iklim değişikliği olduğunu, bunun çözümünün de; yeşil dokunun artırılmasından geçtiğini dile getirdi. Mülkiyeliler Birliği Mersin Şubesi Başkanı Celalettin Çıplak da, SBF'nin Türkiye'de çağdaş, siyasal bilgilerle donatılmış, iktisat sahibi yönetici kadrolar yetiştirmek üzere kurulduğunu ifade ederek, "1859 yılında kurulan okulumuzda; bakanlarımız, başbakanlarımız, valilerimiz, kaymakamlarımız, dışişleri mensuplarımız, büyükelçilerimiz, bu ülkeye 150 yıldır hizmet etmektedirler. Bu nedenle de oldukça gururluyuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra törene katılanlarla birlikte Mülkiyeliler Hatıra Ormanı'na fidan dikti. Yaklaşık 4 hektarlık alana, fıstıkçamı, defne, ıhlamur ve servi fidanları olmak üzere toplam 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildiği bildirildi. Fidanların dikilmesinin ardından da etkinliğe katılanlar gruplar halinde piknik yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?