2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

500 öğrenciye süt dağıtıldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte süt firmaları tarafından öğrencilere ücretsiz süt dağıtıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, dünya süt üreticilerinin 1956 yılının 21 Mayıs'ında sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bu günü Dünya Süt Günü ilan ettiklerini belirterek, "Ülkemizde 1991 yılında dünya süt örgütüne dahil olmuştur. Bu tarihten itibaren de yapılan çalışmalarla ülkemizde süt ürünlerinin hayatımızdaki yerine dikkat çekmekteyiz" dedi.

Sütün çocuk gelişimi için vazgeçilmez bir protein olduğunu ifade eden Oluğ, "Sütün beyin ve kemik gelişimine çok büyük katkısı vardır. Bu yönüyle öğrencilerimizden sabah 1 bardak, akşam yatarken de 1 bardak olmak üzere günde 2 bardak süt tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Süt bebeklerimizin maması, gençlerimizin enerjisi, yaşlılarımızın da sağlığıdır” diye konuştu.

Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun da slayt gösterisi eşliğinde süt ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere süt ve süt ürünlerinden oluşan hediye paketleri verildi. Ödül töreni sonunda da ilçede faaliyet gösteren süt firmaları tarafından 500 öğrenciye süt dağıtıldı.

Etkinliklere, Vali Yardımcısı Mehmet Soley, İlçe Tarım Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Doğru ve Okul Müdürü Hasan Kayalı da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 13:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?