8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

51 yaşında mezuniyet sevinci

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tarsus Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü'nü dereceyle bitiren 51 yaşındaki Hasan Yılmaz, gençliğinde hedefleyip de alamadığı diplomasını 30 yıl sonra almanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.


Tarsus Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü'nü dereceyle bitiren Yılmaz'a, MEÜ'den geçtiğimiz aylarda Kazakistan'daki Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nin Türk rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Uğur Oral tarafından diploma ve plaketi verildi. TCDD 6. Bölge Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan 2 çocuk babası Yılmaz, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninde dereceye girerek aldığı diplomanın sevincini ailesi ve arkadaşlarıyla paylaştı.


Ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle okuma çağında iş hayatına atılmak zorunda kaldığını belirten Yılmaz, fakat bu yaşına kadar okuma hevesini hiç kaybetmediğini söyledi. Kendisi okuyamadığı için, çocuklarını en iyi şekilde okutmak istediğini ifade eden Yılmaz, "Çocuklarımın ikisi de öğretmenlik bölümünden mezun oldu. Ben de onlardan sonra hedefimdeki bölüme girdim ve şu an mezun oluyorum. Okumak gibisi yok" diye konuştu.


51 yaşına kadar çok sayıda kitap okuduğuna işaret eden Yılmaz, artık diploması ile birlikte akademik kariyer yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 15:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?