2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

52 yaşında üniversiteyi bitirdi!

Mersin'in Tarsus ilçesinde bu yıl üniversiteyi bitiren 52 yaşındaki ama müezzin, azmiyle şaşırtıyor.

Tarsus Müftülüğü personeli ve Miralay Ahmet Bey Camii müezzini Hüseyin Balcı, 18 yaşındayken kuyu açmak için atılan dinamitin patlaması sonucu iki gözünü kaybetti. Balcı, 20 yaşında başladığı hafızlığı 3,5 senede bitirdi, Kuran Kerim'in kalan diğer kısımlarını da hatim kasetlerinden dinleyerek hafızlığını tamamladı.

1988 tarihinde Miralay Ahmet Bey Camii'nde müezzin-kayyım olarak görevine başlayan, 2001'de ortaokulu, 2004'de lise öğrenimini tamamlayan Balcı, lise eğitimini okul kitaplarını çocuklarına okutturup dinleyerek ve kasetlere kaydettirerek tamamladı.

Bunun yanında Halk Eğitim Merkezi'nden kabartma yazıları okumak için sertifika da alan Hüseyin Balcı, en büyük hayalini de bu yıl gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Balcı, üniversite eğitiminde verilen sesli yayınlardan yararlandı, yardımcı kitaplar ve kızlarının yardımıyla çalıştı.

Hüseyin Balcı'yı çok yakından tanıyanlar, onun başarı öyküsünün herkese örnek olması gerektiğini vurgulayarak, hiçbir engelleri olmadığı halde hayata böyle bir azimle bağlanmayanların Balcı'dan öğrenecekleri çok şey olduğunu söyledi. Bir görme engelli olmasına rağmen mutlu bir aile ve azmin hiçbir engel tanımayacağını herkese kanıtlayan Balcı, Tarsus'ta sevilen kişiliğiyle de herkesin gönlünde ayrı bir yer edindi.

Aynı camide görev yaptığı İmam Ahmet Atacan ise, "Mesai arkadaşımdan çok memnunum. Kendisi hafız, yani kayyım olduğu için cemaatten 20 dakika önce camiye gelir, temizliğini yapar, ezanı okur. Görevini aksatmadan eksiksiz yapıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse arkadaşım sağlam insanlara örnektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 11:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?