3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

52 yıllık evli çiftin köyünde yas var

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 10 dakika arayla geçirdikleri kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 52 yıllık çiftin köyünde yas var.

Taşkuyu köyünde yaşayan 7 çocuk annesi Fatma Oğuz'un (71), hasta kocası Şevket Oğuz'un (72) hayatını kaybetmesinden 10 dakika sonra eşi gibi kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumması, duyanları üzüntüye boğdu.

Çiftin çocuklarından Hamit Oğuz, "Onlar ölümüne sevdalıydılar. Daha 10 yaşlarındayken birbirlerine sevdalanmışlardı. Biri hastalanınca, diğeri onun başının ucundan ayrılmazdı. 52 yıllık evlilikleri vardı. 52 yıl boyunca hiçbir zaman birbirlerini kırmadılar, incitmediler. Babam yatalaktı, annem çok üzülüyordu. Her gün başının ucundaydı. Bir gün babam çok rahatsızlandı. Annem ona su getirmişti. Fakat babam can vermişti. Annem o an yıkıldı. Baygınlık geçirdi. O an annemizde ölmüştü" dedi.

Şevket Oğuz ve Fatma Oğuz çiftinin diğer oğulları Ali Oğuz (46) ise olayı öğrendiklerinde yıkıldıklarını ve perişan olduklarını anlattı. Babasının hastalığının ağır olduğunu belirten Ali Oğuz, "Babamızın hastalığı ağırdı. Yalnız annemizin hiçbir rahatsızlığı yoktu. Babamızın ölümünü bekliyorduk ama annemizin ölümü hiç aklımıza gelmemişti. Şok olduk. Biz 7 kardeşiz. Bizim üstümüzdeki emekleri çok. Bizleri büyüttüler. Evlendirdiler. Meslek sahibi yaptılar. Bu ani ölümleri bizi perişan etti" diye konuştu.

Mahmut Oğuz da (50) anne ve babalarının mezarlarını yan yana kazdıklarını belirterek, "Ölüm bile onları ayıramadı. Mezarlarını yan yana kazdık. Birlikte yan yana, huzur içinde yatıyorlar. Her gün kardeşlerimiz ile birlikte mezarlarına gidip Kur'an okuyoruz, dualar ediyoruz. Mekanları cennet olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 17:20:53
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 17:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?