4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

564 zeytin fidanı toprakla buluştu

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER ZEYTİN FİDANI DİKTİ

Mersin'in Silifke ilçesinde "Öğretmenlerden 10 bin zeytin dalı" projesi kapsamında öğretmenler ve öğrenciler kazma küreklerle çukur kazıp, zeytin fidanı diktiler.

Mersin Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "Öğretmenlerden 10 bin zeytin dalı" adlı proje kapsamında Silifke'de 564 adet zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

Silifke merkezinde 16 okulun paylaştığı fidanlardan 100 adet fidan alarak en çok fidanı dikecek olan Silifke Anadolu Lisesinde fidan dikim töreni düzenlendi.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Turan, "Okul bahçelerimizi ağaçlandırmak, öğrenci, öğretmen ve velilere çevre ve ağaç sevgisini aşılamak için zeytin fidanı dikiyoruz. Özellikle zeytin fidanı dikmemizin sebebi uzun ömürlü olması, yaprağını dökmediği için yaz-kış yeşil kalması ve büyüdüğünde meyvesinden dolayı okul aile birliklerine katkı sağlayacak olmasıdır. Bugün bin bir umutlarla bahçelerimizi donattığımız zeytin fidanları gelecek nesillere meyve veren büyük birer ağaç olacaktır" dedi.

Silifke Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen Fidan dikim törenine okulların müdür ve müdür yardımcıları ile Silifke Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER ZEYTİN FİDANI DİKTİ
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER ZEYTİN FİDANI DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 13:17:03
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 13:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?