4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

58 kişilik kadroya 2 bin başvuru

58 KİŞİLİK GEÇİCİ İŞÇİ KADROSUNA 2 BİN BAŞVURU

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 58 kişilik geçici işçilik kadrosu için 2 bin kişi iş başvurusunda bulundu.

Mersin'in Silifke ilçesinde, Milli Eğitime bağlı okullar, Orman İşletme ve Özel İdare müdürlüklerinde, geçici işçi statüsünde görev yapmak için 58 kişilik kadroya 2 bine yakın kişi başvurdu, alınacak kişiler noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Türkiye İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü ile Silifke Milli Eğitim, Orman İşletme ve Özel İdare müdürlüklerinin işbirliği ile başlatılan "Toplum Yararına Çalışma Projesi" (TYÇP) kapsamındaki 3,5 ve 4 ay süreli çalışmak için başvuruda bulunanlar, başvurdukları her kurumun noter huzurunda yaptırdığı çekilişlere katıldılar.

İş Kurumuna kayıtlı, en az ilköğretim mezunu, kamudan maaş almayan veya benzeri geliri olmayanların başvuruda bulunduğu iş için gelenler çekilişe adlarını yazdırdılar. Daha sonra da Silifke 1. Noter Başkatibi Mustafa Bakla tarafından yapılan çekilişle Milli Eğitim Müdürlüğüne alınacak 31, Orman İşletme Müdürlüğüne alınacak 15 ve Özel İdare Müdürlüğüne alınacak 12 temizlik personeli belirlendi.

Çekilişler sonunda kurada ismi çıkanlar sevinirken, elenenler ise ümitlerini başka bir iş programında arayacaklar. Sabah saat 09.00'da başlayan kura çekimleri ise saat 15.00'e kadar devam etti.

Mersin İş-Kur'da görevli iş danışmanı Serkan Özada, yaptığı açıklamada, İş Kur'un hazırlamış olduğu bu projenin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurumu tarafından onaylanmasının ardından hayata geçirildiğini kaydetti.

İşe alınanların 3,5 ile 4 ay arasında değişen süreyle asgari ücretten çalışacaklarını ve sigortalarının yatacağını ifade eden Özada, projenin amacının geçici de olsa işsizlere iş imkanı sunmak ve işsizlerin çalışma hayatından yabancılaşmasını engellemek olduğunu belirtti.

Çekilişle belirlenen işçilerin 1 Mart'tan itibaren işe başlayacağını belirten Özada, proje kapsamında Mersin genelinde toplam 758 kişiye geçici de olsa iş imkanı sunulacağını ve çalışma süresi boyunca da bu işçilere sigortaları dahil toplam 8 milyon TL ödeneceğini söyledi.

58 KİŞİLİK GEÇİCİ İŞÇİ KADROSUNA 2 BİN BAŞVURU
58 KİŞİLİK GEÇİCİ İŞÇİ KADROSUNA 2 BİN BAŞVURU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:44:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 16:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?