5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

6 bin çocuk tiyatroyla buluştu

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü organize edilen 'Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali' sona erdi. 12 gün süren festival kapsamında 6 bin çocuğun tiyatro izleme fırsatı bulduğu bildirildi.

5 ilden toplam 8 tiyatro ve gösteri grubunun hazırlamış olduğu oyunlar Akdeniz Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda 'ücretsiz' olarak izleyicisine sunulurken, çeşitli etkinliklerle zenginleştirilen festivale yoğun ilgi gösterildiğine dikkat çekildi. Organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Fazıl Türk, aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olan 'Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali'ne katılan bazı çocukların hayatında ilk defa tiyatro izlediğine dikkat çekti.

Fazıl Türk, "Gerçekten çocuklarımız daha fazla güzellikleri hak ediyor. Belediye olarak geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu festival ile kentimize ve halkımıza karşı sosyal sorumluluklarımızdan birini yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Festivalimize katılan bütün tiyatro ve gösteri gruplarına, ayrıca emeği geçen herkese ve bizleri yalnız bırakmayan çocuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 16:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?