2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

6 çocukla sokağa atıldılar!

Mersin'de, 6 çocuklu bir aile, ev kirasını ödeyemediği için sokakta kaldı. Eşyaları ile birlikte sokağa atılan Şahin ailesi, 15 gündür sokakta yiyor, sokakta içiyor, sokakta yatıyor. 15 gün öncesine kadar 6 çocuğu ile birlikte Güneş Mahallesi'nde derme çatma bir barakada yaşamlarını sürdüren Yaşar Şahin (56) ve dini nikahlı eşi Ayşegül Akrep (28), ev kirasını ödeyemeyince ev sahibi tarafından eşyaları ile birlikte sokağa atıldı.

O günden bu yana mahalle arasındaki sokak üzerine yığdıkları 1-2 koltuk ve 3-5 kap-kaçaktan oluşan eşyalarının üzerinde sabahlayan Şahin ailesi, çaresiz bir şekilde uzanacak yardım elini bekliyor. Daha önce bahçe işlerine giderek evine 3-5 kuruş ekmek parası getiren baba Yaşar Şahin, astım hastası olup hastanede tedavi gördükten sonra çalışamaz hale geldi. Kendine uygun bir iş bulamayınca da ev kirasını bile ödeyemedi.

Ailenin 19 ve 17 yaşlarındaki iki büyük oğlu Mahmut ve İsmet Şahin ise, yoksulluğa daha fazla dayanamayarak birkaç gün önce kendi hayatlarını kazanabilmek için anne, baba ve kardeşlerini terk etti. Bugünlerde komşularının ve çevredekilerin getirdikleri yemeklerle karınlarını doyuran aile, bu durumun uzun sürmeyeceğinin farkında.

Sıcak yaz ayında sokakta yatıp kalkmak onlar için sorun olmasa da gelecek kış aylarını da sokakta geçirmenin endişesini taşıyorlar. Yarı aç yarı tok günlerini geçiren Şahin ailesi, yetkililerden yardım istiyor.

Hayırseverlerin seslerini duymasını isteyen Şahin ailesi, "Çok fazla değil, kira da olsa başımızı sokabilecek bir ev ve sıcak bir çorba yeter" diyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 15:07:26
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 17:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?