9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

6 engelliye akülü araç dağıtıldı

Mersin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 6 engelli vatandaşa akülü araç yardımında bulunuldu.

SYDV tarafından alınan akülü araçların dağıtım törenine; Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Ergün, İl Sağlık Müdürü Atakan Kızılok ve Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri katıldı. Törende konuşan Vali Aksoy, akülü araçların engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracağını belirterek, yardımları bundan sonra da devam ettireceklerini söyledi. Mersin'deki engellilerin sayılarının tespitine yönelik olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmaların tamamlandığını hatırlatan Vali Aksoy, önümüzdeki günlerde bu doğrultuda engelli vatandaşlar için gerekli çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Aksoy, engelli vatandaşları toplumdan soyutlanmadan, tolumun bir parçası olarak, hem kendilerine hem de ülkeye katkı sağlayacakları bir pozisyona getirmeyi amaçladıklarının da altını çizdi. Akülü araçlarına kavuşmakları için duygulu anlar yaşayan engelli vatandaşlar ise, Vali Aksoy'a teşekkür etti. Vali Aksoy, akülü araç dağıtımının ardından Vakfın hizmet birimine geçerek, vatandaşa yönelik işlemler hakkında bilgi aldı. Vatandaşların sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Vali Aksoy, maddi yardım almak amacıyla SYDV'ye başvuran vatandaşların, işlemlerin hızlandırılması ve düzenli olarak yardım alınmasının sağlanması talepleri karşısında da gerekenin yapılacağını, vatandaşın imkanlar çerçevesinde mağdur edilmeyeceğini kaydetti. Engellilere alınan 6 aracın toplam 12 bin 250 YTL'ye mal olduğu belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 16:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?