3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

6 kaçak avcıya para cezası

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki av koruma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 4'ü Suriye uyruklu toplam 6 avcıya 4 bin 600 YTL para cezası kesildiği bildirildi.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, 20 kişilik personelle gerçekleştirilen denetimler kapsamında 285 avcının kontrol edilerek, 14'ü hakkında yasal işlem yapıldığını belirtti.

Özellikle Ortadoğu ülkelerine kaçak yollardan fahiş fiyatlarla satılan şahin kuşunun, nesli tükenme tehlikesiyle karşı olduğunu bu nedenle de Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınan türler arasında yer aldığını vurgulayan Saday, Karaman, Konya ve Niğde illerinin birleştiği sınır bölgelerinde yapılan şahin avcılığında, üzerine ağ gömlek geçirilmiş kuşların kullanıldığını, pençeleri güvercin üzerine geçirilmiş olan ağlara takılan şahin kuşlarının, bir daha havalanamadığını ve böylelikle de çok kolay yakalandığını belirtti.

Saday, şahin kuşlarının iyi eğitilebilen bir kuş olduğunu ve piyasada da 7 bin YTL ile 50 bin YTL satışa sunulduğuna işaret etti. 27 Ağustos 2008 tarihinden itibaren Mersin ve Karaman İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki; av koruma ekipleri tarafından yapılan operasyonlar hakkında da bilgiler veren Saday, söz konusu operasyonlarda kaçak av yaptığı tespit edilen 2 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını, bunun yanında da şahin avcılarına karşı yapılan bir başka operasyonun da Mersin'in Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Saday, "Operasyonda 4'ü Suriye uyruklu olmak üzere toplam 6 kişiye yasal işlem yapıldı. Avcılık Belgesi olmadan kaçak şahin avı yapan 2 yerli avcıya kişi başına 300 YTL, avlanma izni olmadan avlanan Suriye uyruklu 4 yabancı avcıya ise kişi başına 1.000 YTL idari para cezası uygulandı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 17:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?