5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

6 ülkeden alım heyeti gıda fuarında

Mersin'de bu yıl 3.'sü organize edilen "Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı" kapsamında 6 ülkeden toplam 100 firma temsilcisi, Türk işadamlarıyla ikili görüşmelerde bulunarak, yatırım imkanlarını değerlendiriyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Forza Fuarcılık tarafından ortaklaşa organize edilen ve Yenişehir Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı" devam ediyor.

Türkiye genelinden toplam 110 firmanın katılımıyla düzenlenen fuar kapsamında İran, Irak, Suriye, Mısır, Sudan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen yaklaşık 100 firma temsilcisi Türk işadamlarıyla ikili görüşmelerde bulunuyor.

Fuarı gezen ve burada gıda, gıda teknolojileri ve paketleme ürünlerini inceleme fırsatı bulanan yabancı yatırımcıların, Taksim Otel'de düzenlenen ikili görüşmelerde de Türk işadamlarıyla bir araya gelip, yatırım konusunu masaya yatırdığı bildirildi. 3 Mart'ta başlayan ikili görüşmelerin bugün sona ereceği belirtildi.

Heyette yer alan ve aynı zamanda gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların da 'Alım Heyeti Programı' kapsamında; gıda işleme makineleri, paketleme, et ve un işleme makineleri, gıda katkı maddelerinin yanı sıra bakliyat, süt ürünleri, şekerleme, çikolata, konserve alımı gerçekleştirmek istediklerine dikkat çekildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 22:10:53
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 22:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?